Apriori: Cu scuzele mele umile și profunde către dumneavostră cititorii, public acest articol cu o întârziere de câteva zile. E ultima dată, promit. 

Robin_backstabbers

Pe o ploaie care la început s-a insinuat timid printre noi ca un străin în Gara de Nord, ca mai apoi să se năpustească și să ne ude câinește, am fost să-l văd pe Robin & Co. la Teatrul de Vară din Herăstrău. Voi încerca mai departe să fac o descriere sumară a ce-am văzut, cu plusuri și minusuri, ca să nu vă plictisiți până la ultimul rând. Așadar să purcedem.

Plus – locația. Amfiteatrul are o sonoritate bună, locuri pe scaune, vizibilitate bună de cam peste tot (mai puțin din spatele unui cort montat neinspirat la baza scenei pe jumătate).

Minus – numărul de spectatori. Nu știu de ce, poate prețul (30 de lei, care înseamnă ceva pentru un student, student care a fost auditoriul majoritar), poate insuficienta promovare, poate faptul că a fost plantat într-o joi și nu într-o sâmbătă, poate vremea, care astă seară a fost clar inamicul  public nr.1

Plus – scenografia. Copacul alb de deasupra scenei. Cărămizile așezate într-un fel. Inedit. Neconvențional. Mișto, ce mai!

Minus – întârzierea cu care a început cântarea. O jumătate de oră…hai, măi oameni buni, nici Rolling Stones nu și-au permis atât de mult! Plus pauzele. Cam lungi. Cam dă impresia de amator(ism). La organizare mă refer.

Plus – Andrei Proca. Jos pălăria, Robin are stofă de mare vedetă. Și voce -de la răcnet rockeresc până la tandrețe de blues singer- și mișcare scenică și Gibsonul mânuit cu artă…dacă mai pui că e și compozitor(ul), e clar, e doar o chestiune de timp până va deveni un fenomen național. (și cine știe, “Mr.State Trooper” a sunat foarte, foarte șmecher!)

Minus – organizarea. Amatorism, cum spuneam. Schedule dezlânat, cu sincope în desfășurare, cortul pus în ochii publicului…tipic românește.

Plus – Publicul. Tânăr, cald, a stat eroic în răpăială și s-a comportat admirabil. Bravos, românime proaspătă!

Cam atât. A! era să uit, o notă bună pentru celălalt Proca, Vladimir tobarul turbo. Și un minus (mic, miiiic de tot, dar tot minus) pentru Andrei Fântână, care n-are de treabă când n-are treabă și le dă cu poza-n ochi colegilor de trupă, de parcă ar fi la repetiție. O fi cool, original și unic da` nu-i profi deloc! Oricum, Robin și ai lui Backstabbers sunt un suflu nou și foarte viu în prăfuita și șablonata muzică românească. Sper să ajungeți sus, băieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)