Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank

Despre SinguratateSunt locuri unde trebuie sa mergem cu sufletul curat si capul plecat, unde trebuie sa vorbim cu glas scazut pentru ca orice strigat este o impietate.
Sunt locuri unde fiecare piatra spune o poveste iar adierea de vant este o soapta venita dupa umar.
Sunt locuri unde-i bine sa fii singur tocmai pentru ca nu esti singur.

Un astfel de loc sfant este Sarmisegetuza Regia.

Am fost acolo pentru ca, pe de-o parte, vreau sa vad si sa pipai lucruri si locuri cu rezonanta si, pe de alta parte, vreau sa stiu ce-am fost ca sa ma minunez ce-am ajuns.
Din pacate nu fac parte dintre alesii care-si iau energie din pamantul reavan, nu simt vibratia locului si puntile de legatura cu stramosii.
Exista o teorie potrivit careia cei care au lobul urechii lipit sunt daci iar cei cu lobul urechii dezlipit sunt romani.
Eu sunt femeie romana sau, dupa unii prieteni, evreica getbeget.
Una peste alta, ma fascineaza istoria locului, linistea si oamenii care merg cu picioarele goale prin iarba proaspat cosita ignorand placutele de avertizare «atentie! vipere!».

Cred ca orice roman ar trebui sa mearga la Sarmisegetuza macar o data in viata.
Din pacate de prea multe ori primeaza Mamaia unde micutul psihopat se deghizeaza cand in Suleyman, cand in Conchita Wurst ( sau Scoicuta Carnat, pour les connaisseurs), cand in Stefan Cel Mare.
Circul este important, painea ingrasa, in plus nici painea nu mai e ce era odata.
Vorba unei bune prietene, psihopatii traiesc mult si bine pentru ca nu-i doare nimic. Si dezvolta cate personalitati au chef.
Astept ziua cand se va deghiza in Scufita Rosie si pana atunci dau constincios acatiste s-o manance lupul numit DNA.

Constat cu amaraciune ca, pe masura ce-mi trec anii vietii, toleranta si simtul umorului tind vertiginos spre zero.
In loc de detasare si intelepciune, ca «doar n-o sa schimb eu lumea cu umarul», sunt din ce in ce mai agasata de lipsa de rusine si respect din partea celor convinsi ca 7 ani de acasa inseamna ca nu te-ai mutat 7 ani dintr-o locuinta.

La ultima vizita la Sarmisegetuza am incercat puseuri criminale, deci clar nu sunt de acolo. Daca as fi fost, starea de zen m-ar fi facut sa nu vad, sa nu aud.

Lumea vine ca la strand. Vorbesc tare, mananca seminte si scuipa coji.
Inca n-am auzit manele dar mi-e teama ca-i o chestiune de timp pana cand ValiVijelie, AdrianCopilulProblema si Pepe o sa jeleasca corespunzator ca n-au avut noroc in viata, lovelele e putine, dusmanii multi si femeile rele de musca si ale dracului.

M-am uitat lung la o familie.

Ea, trecuta bine de 60 de ani, par vopsit rosu cocker, tapat si incleiat cu fixativ, mica de statura si grasa peste limita admisa de lege.
Afisa cu mandrie un costum de baie intreg din care sanii opulenti amenintau sa iasa, spatele gol se continua intr-o pereche de colanti ¾ din lycra lucioasa ca licuricii excitati, suncile se revarsau si clatinau cand doamna pasea tantosa in sandale cu toc de 10 cm.
Domnul cara un rucsac burdusit cu de toate, dintr-un buzunar scotea capul sticla de unsoare pentru protectia contra soarelui, nepoata cam firava topaia nerabdatoare in timp ce fiul si nora carau bagaje si bagajele.
Poate aveau de gand sa se mute acolo, poate urma sa puna de-un gratar impreuna cu stramosii.

N-am apucat sa vad finalul. De niciunde au aparut nori, fulgere si tunete au luminat cerul. Cred ca zeii s-au gandit ca totusi e prea mult.

… nu doar ploua, curgeau perdele de apa. Trebuie cumva spalate pacatele noastre, ale tuturor, de oriunde si oriunde am fi.

Doamna s-a panicat. Coafura n-a rezistat si pentru ca vinovat de toate cele a fost dintotdeauna partenerul conjugal, i-a strigat cu draci multi si mainile infipte in soldurile de vaca prospera:
« Protejeaza fata, ce te uiti ca un bou? Eu ma dezbrac in costum de baie, tu vezi de fata !!! »

A fost momentul cand fauna masculina prezenta a decis ca-i prea devreme sa renunte definitiv la libidou, si-au luat-o vertiginos spre iesire. Nici sexi- balamuc nu s-a mai dezbracat, pesemne i-a fost frica c-o trazneste. A luat-o la fuga scalciind sandalele sclipicioase si cred c-am vazut si-un toc cedand psihic si zburand la vale.
Zeii au facut dreptate.

Ileana Vulpescu spune ca poti sa invoci lipsa de educatie pana la 20, hai 25 de ani. Dupa care, nici daca singura locuinta si mama ti-a fost maidanul, nu mai ai nicio scuza.
Parca din ce in ce mai multe si mai multi traiesc cu o panza pe ochi. Pacat de noi, mare pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)