Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Despre SinguratateEste la mare modă ca “vedetele” fabricate de presă să se căsătorească cu bărbaţi tineri şi arătoşi; cu cât este mai june alesul, cu atât mai mare-i tam-tam-ul, iubirea afişată şi jurămintele recitate.

Cum lipsa de modele îşi spune cuvântul şi câştigă cine ţipă mai tare şi-şi arată mai cu tupeu părţile anatomice, “vedetele” arată nordul şi în direcţia asta.

Pe la noi avem M.Rădulescu cu D.Oţil (întreţinută financiar de fostul soţ şi fizic de tănărul iubit), O.Roman cu Soţul (sigur are nume dar există fără ştiinţa mea), A.Marin cu Turc (idem, nu-mi încarc memoria), Israela cu Soţul (habar nu am cine este şi cu se ocupă doamna, presa a făcut-o vedetă pentru căsătoria cu peste 30 de ani diferenţă între porumbei); pe la alţii sunt de notorietate relaţiile Madonnei, Demi Moore, Liz Taylor, Shakira, J.Lo, Susan Sarandon şi etc. dar similitudinea se opreşte aici: doamnele în cauză chiar sunt vedete.

Nu mă refer la aventuri punctuale când pasiunea fizică ia minţile ambilor, trăiesc cu intensitate momentele de iepureală şi , când se sting licuricii iubirii pasionale, se despart frumos, fără suferinţe profunde, se revăd cu plăcere şi zâmbesc aducerii aminte.

Mă intrigă căsătoria cu tot tacâmul (popă, cunună din lămâiţă, rochie alb imaculată, frac sobru şi naşi împăiaţi de importanţa evenimentului) dintre ea, comod instalată în pantofii femeii coapte şi el, proaspăt intrat în maturitate care, cu 2-3-5 ani în urmă, băiet fiind, păduri cutreiera.

De ce aleg femeile să se însoţească cu bărbaţi mai tineri şi să semneze o poliţă în alb viitoarelor suferinţe?

Un psiholog american a întors problema pe toate feţele şi-a emis concluzii pertinente prin care-şi dă singur cu dreptu-n stangu’:

„Diferenţa de vârstă, fie ea şi de 20 de ani, nu este o problemă în sine. Atâta timp cât există securitate emoţională în cuplu, diferenţa de vârstă nu este atât de importantă. Mai ales că speranţa de viaţă a crescut la 80 de ani!”

„Într-un cuplu, bărbatul pune accent pe fidelitatea fizică din partea partenerei lui. În plus, când îşi caută o parteneră de viaţă, bărbatul adesea are în vedere şansele (pe care le întrevede – n.r.) de a avea copii sănătoşi. Femeia e interesată foarte mult de fidelitatea emoţională a partenerului ei şi, de asemenea, de confort şi securitate”

Femeile sunt mult mai vulnerabile în faţa transformărilor fizice, hormonii îşi fac de cap şi, chiar dacă banii pot cumpăra o iluzorie frăgezime şi subită întinerire, tot nu mai emană parfum de viorele şi voiciune de ciută.

Un bărbat grizonat este mai interesant, o femeie grizonată este sinonimă cu “babă” şi “mamaie”.
“Mămăică”, în situaţii duioase. Dur şi incorect dar lumea e cum e şi orice s-ar spune şi crede, bărbaţii taie cărţile şi fac regulile jocului.

Bărbatul este supus ispitelor fie că vrea, fie că nu. Trăim într-o lume a nudităţii şi exhibiţionismului că te şi miri cum de mai rezistă sfinţii pe pereţi.

Când trăieşti cu un bărbat mai tânar eşti mai dependentă de oglindă, devii mai repede suspicioasă şi tinzi să trăiești relația de cuplu sub semnul fricii: Dacă mă părăsește? Dacă îi suceşte mintea una mai tânără? E totul foarte frumos, dar cât va mai dura?

Când femeia are 40 de ani iar bărbatul 25, atracția și toate lucrurile pe care cei doi le au în comun nu sunt suficiente.
La un moment dat poate apărea problema copiilor – el este prea tânăr pentru asta, femeia deja depășește termenul de garanție. La un moment dat (peste 3…5…7 ani, cine ştie…) când va ieși din faza de puștan și va vrea ceva mai mult, femeia nu-i va mai putea oferi o familie.
Bărbatul poate procrea şi la vârstă mai înaintată, femeia nu. Timpul nu curge la fel pentru femei.

Asta şi multe alte motive m-au determinat să pun punct unei relaţii avute cu un bărbat cu 7 ani mai tânăr.
Un final cu atât mai dureros cu cât lucrurile mergeau bine şi nimic nu anunţa o potenţială ruptură.
Dar la un moment dat, privind în viitor mai departe de “mâine”…”luna viitoare”… “anul viitor”, mi-am activat inconştient sistemul de protecţie. Şi azi- după atâţia ani- sunt convinsă că am luat cea mai bună decizie.

N-am întâlnit încă excepţia de la regulă. Dar orice excepţie, cât de mică, nu face decât să întărească regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)