Despre SinguratateAm cunoscut femei care, odata luate cu acte, au bifat cu brio obiectivul in “to do list” si trec urgent spre urmatorul pas de punctat, un copil, doi copii, masina, casa, concediu la bulgari, etc.

Am cunoscut femei care nu si-au putut concepe existenta in afara ligheanului de sarmale bolborosind pe plita, a izmenelor pe sarma, soacrei campioasa la facut zile fripte si copilului aninat de poale.

Categoric, nimic rau in asta. Perpetuarea speciei trebuie continuata cumva si pana la urma, scopul scuza mijloacele.

 

Simina si Viorel s-au iubit 3 ani. Cand Simina a intrat in viata lui Viorel, el numai ce sarbatorise al 10-lea an de casnicie bine instalata in papucii unei rutine zdrobitoare, 2 copii prescolari, rate la o vila impunatoare si-o masina cu multi cai putere.
Cu toate ca-i frigea inima de dor si drag, Viorel i-a spus Siminei de la bun inceput ca n-o sa-si lase familia chiar daca sunt ani de cand el si sotia au in comun doar copii si contul din banca.
Simina a apreciat sinceritatea si-a devenit cealalta femeie, niciodata pe locul I dar categoric nici pe locul II.

De Paste, de Craciun, de Anul Nou, zilele de nastere ale lui si copiilor, Viorel ramanea acasa cu familia.
Sarbatoreau cu lume multa amestecata, rude, amici si obligatii.
Ziua Siminei se petrecea obligatoriu la munte sau la mare, doar in doi.

Intamplarea face sa-i cunosc pe ambii atat cat poate cunoaste un om pe altul.
Nu-mi place sotia lui Viorel. Nu se ingrijeste, nu face nimic toata ziua, nu are ambitii de niciun fel. Doar isi ingrijeste copii. Asa a fost din primii ani de casnicie, cu vremea s-a delasat din ce in ce.
In fond, o fata de la tara care s-a trezit nevasta la Bucuresti si a dat de gustul unui anumit standard de viata.
Viorel n-a prea mers cu ea in vacante, mai mereu cu copii. La nunti si la alte evenimente era mereu insotit de Simina. Practic, relatia lor era cunoscuta de la vladica la opinca. Cele doua nu s-au intalnit nicioadata, desi stiau una de cealalta.

Bine instruita pe de-o parte de sfaturi gen «Ce bine de tine!!! De ce-ai vrea sa cumperi toata vaca doar pentru un pahar cu lapte?» si, de cealalta parte, «N-o sa te ia niciodata de nevasta, copii nici atat, ii ajung aia 2, nu vezi ca profita de tineretea ta?», dupa 3 ani, Simina a decis ca vrea mai mult decat statutul de iubita oficiala si nevasta neoficiala.
S-au despartit cu mare suferinta dar viata merge mai departe si in fond, nimeni nu-i de neinlocuit.

M-am intalnit cu Simina zilele trecute. La o cafea si-o barfa subtire, ne-am adus aminte de Viorel si-am constatat ca nici acum nu s-au risipit aburii durerii. La o adica, daca a iubit-o atat de mult, de ce a fost mereu pe locul II?

Simplu. Viorel nu a ramas langa sotie doar de dragul copiilor, mai exista si altele: o doza de atasament si o forma complicata de protectie, amintiri comune, o mare doza de obisnuinta si comodiate; toate, adunate la un loc, fac ca un barbat implicat intr-o relatie extraconjugala sa aleaga pe termen lung relatia de familie.
Eu mai cred ca lui Viorel ii place si dualitatea- din doua femei adunate a realizat femeia visurilor lui.
Si mai cred ca si Siminei ii place un anume gen de concurenta: intr-o forma sau alta, i-a placut ca-i mai «tare» decat sotia.

Intamplarea este trasa la xerox dupa mii de alte povesti similare sau identice. S-au scris romane, s-au facut filme. Nimic nou sub soare.
N-ai ce face daca firea omului este predispunsa sa insele; e lupta cu morile de vant.
Dar acordandu-i si lui Viorel o bruma de incredere si luand in considerare si partea lui de adevar, as spune ca nevestele, odata ajunse neveste, ar trebui sa aiba putin mai multa grija de statutul de «sotie» si de relatia de cuplu.
Nimeni nu apartine nimanui, nimeni nu este proprietatea nimanui. Nicio intelegere nu-i pe viata.

Este din ce in ce mai greu ca o femeie sa tina un barbat langa ea. Traim intr-o perioada a nuditatii, a exacerbarii simturilor, de te si miri cum de mai rezista sfintii pe pereti. Important este sa faci cat poti de mult din ce tine de tine.

Fiecare face cum vrea dar mai ales cum poate. Pacat insa de anii irositi si viata traita in minciuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)