Află ce mai facem
Check Google Page Rank

8M-aş îmbogăţi dacă aş avea câte un bănuţ pentru fiecare posibil răspuns la întrebare.

Cu siguranţă cred însă că singurătatea este o stare care apare treptat şi se insinuează perfid în sufletul şi casa ta.

Nu vine niciodată cu mâna goală ci la pachet cu alte amice: plictiseala, tristeţea, depresia.

Singurătatea poate lua diverse forme: lipsa unui partener sau din contră, captivitatea într-o relaţie seacă, lipsa unui grup social, îndepărtarea de prieteni şi familie, într-un cuvânt lipsa martorilor vieţii noastre, cu care să putem spune la un moment dat “îţi aduci aminte….”.

Sau apare din dezamăgire şi aduce cu ea izolare şi evitarea interacţiunilor sociale.

 

Singurătatea este simţită şi trăită diferit de bărbaţi şi femei.
Simţită şi trăită diferit de la bărbat la bărbat, de la femeie la femeie.

Sunt momente când singurătatea este chiar benefică: când e musai să-ţi pui ordine în viaţă după perioade agitate, când e musai să-ţi triezi relaţiile care nu te mai reprezintă, când e neapărat necesar să-ţi alegi calea cum vrei dar mai ales cum poţi.
Depinde numai de tine să pui în practică schimbările necesare.
Pentru că de schimbare nimeni nu-i scutit.

Îmi amintesc cum, cu ani în urmă, încheind o lungă relaţie, o mătuşă binevoitoare mă bombarda cu îngrijorări ultimative: “tu când îţi refaci viaţa?”
Ofensată, m-a lăsat în pace doar după ce i-am zis că sunt în plin proces de refacere a vieţii: nu mai am insomnii şi nici dureri de stomac pentru că dorm mai bine şi nu mai mănânc cu nervi, am reînceput să citesc şi să mă preocup de mine, aşa cum nu mai făcusem în ultimii ani, preocupată fiind de “altul”.
Dar a înţeles abia când a citit undeva că “într-un divorţ nu împărţitul mobilei te omoară”.

Sunt multe faţete ale aceleiaşi probleme şi nici una nu este mai puţin importantă decât cealaltă.
Îţi propun să discutam despre singurătate şi toate aceste subiecte.
Împreună cu un terapeut sa vorbim la o ceaşcă de ceai despre noi şi alegerile noastre, despre aşteptări şi schimbările care le însoţesc.

Pentru detalii abonează-te la newsletterul “Despre Singurătate” din secţiunea “Află ce mai facem” disponibilă pe http://despresinguratate.com sau trimite-ne mail la office@despresinguratate.com

Cu drag.

6 Responses to Cum am ajuns singur(ă)?

 • E adevarat,de cele mai multe ori..”singuratea in doi” este mai nociva.Dar iti trebuie o doza de curaj sa accepti realitatea.De cele mai multe ori noi sintem cele care tergiverseza lucrurile,ne „mintim”singure crezind ca trecerea timpului va schimba ceva….CEVA IN BINE….dar..nu este asa.VIDUL din relatie se accentueaza si parca ne este din ce in ce mai greu sa facem „un prim pas”.

  • Schimbarea doare pentru ca iesi din zona de confort. Chiar si atunci cand lasi ceva putred iti trebuie curaj pentru primul pas.
   In general femeile au un grad de anduranta mult prea mare. Cred ca aici ar trebui sa lucram: cum sa avem mai multa incredere in noi.

 • Wow, amazing blog format! How long have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The whole look of your website is excellent, as neatly as the content!

 • E adevarat! Singuratatea variaza de la barbat la barbat, si de la femeie la femeie. Adevarul este ca la un moment dat singuratatea tot isi va face aparitia acum sau mai tarziu…Frumos articolul tau! Apreciez!!

  • Multumesc pentru cuvintele frumoase.
   Cred ca intr-o forma sau alta, mai usor sau mai greu, depinde de noi cum facem fata starilor proaste, de nefericire si insingurare.
   Si spun asta in conditiile in care nu dau 2 bani pe gandirea pozitiva, pe genul de reactii „sunt curajoasa!” cand in realitate mor de frica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)