Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Despre SinguratateMi-a soptit un cunoscator ca intr-o viata de cititor inversunat consumi cam 8000 de volume.

Am aflat-o total intamplator cand, la o sindrofie cu staif si pretentii de casa mare, pur si simplu a refuzat sa stea mai mult de 15 minute, a salutat princiar pe ici, pe colo, n-a dat mana cu nimeni si, cand am intrebat siderata pentru care fapte refuza sa-l prezint unui scriitor in voga, a replicat ca “ asa cum nu-mi permit sa pierd vreme cititind toate tampeniile, tot asa nu-mi permit sa irosesc timpul cu persoane neinteresante”.

Din pacate pentru mine, nervii si cultura mea generala, am momente cand o iau pe campii cu stegulete galbene si citesc toate panseurile adanci, reci si umede, debitate de sclipirile geniale ale diversilor care au descoperit iluminarea.

Bunaoara, un anume Gerald Rogers, individ divortat dupa 16 ani de casnicie, a impartasit fanilor de pe facebook sfaturi pretioase despre cum sa nu ne pierdem iubirea vietii.
Asta n-ar fi nimic, daca n-ar fi avut la foc automat peste 2 milioane de vizualizari, de unde rezulta ca omul le zice bine si cu foc. N-am facut statistica intelepciunii asumate, dar am asa un feeling ca peste 90% sunt femei.

Una peste alta, iepurasul din joben i-a soptit cam asa:
– “Nu te opri niciodata din a o curta”
– “Protejeaza-ti inima”
– “Indragosteste-te iar si iar”
– “Intotdeauna sa vezi ce este mai bun in ea”
– “Nu este treaba ta sa o schimbi sau sa o repari”
– “Asuma-ti responsabilitatea totala asupra propriilor emotii”
– “Nu iti invinovati niciodata sotia daca tu devii frustrat sau manios pe ea”

N-am nevoie de 16 ani de casnicie ca sa-i pot spune numitului Gerald Rogers ca, dupa umila mea parere, pe alocuri cam bate campii, norii si carul mare.

O relatie este facuta din doi, succesul sau esecul ei se imparte tot la doi.
Nimeni si nimic nu este imuabil in fata timpului, iubirea si relatiile se schimba cu vremea si vremurile.
Fierbinteala se domoleste, important este ce ramane dupa si, mai ales, in ce se transforma.
Suntem supusi presiunii exterioare, facem fata din ce in ce mai greu responsabilitatilor si lipsurilor de orice fel.
Casniciile se mai si strica, important este daca- stand stramb si judecand drept, adunand plus cu minus- merita sa le repari.

Lasand la o parte flora si fauna care cauta cu disperare sa ramana intr-o relatie defecta doar de dragul capusarii, as vrea sa cred ca daca mai este ceva de salvat, pun umarul amandoi.
De la caz la caz, poate fi nevoie de compromisuri multe si mici, sau unul mare, sa ajunga cat pentru 10 vietii.
Daca sunt acceptate de comun acord, e bine asa. Daca nu, sunt o noua sursa de frustrari.

Cand se face zob dorinta de-a corecta ce se strica? Cand vezi ca celalalt nu da doi bani pe incercarile tale de a indrepta. Cel putin asa e la mine. Atunci iti dai seama ca a venit timpul sa-ti iei jucariile si presuletul si sa te joci la scara vecina.

Dragul de Gerald este un fel de Scarlett O’Hara modern, doar ca in loc sa-si linga ranile la Tarra, decide sa-si puna cenusa in cap pe facebook.
Daca pe Rhett Butler l-ar fi anuntat cineva ca nevasta-sa se remusca ca nu s-a indragostit iar si iar, ar fi ras isteric jumatate de ora dupa ceas. Nu stim ce parere are fosta lui Gerard, posibil sa aiba alte nevoi si dorinte.
As fi curioasa sa citesc si sfaturile ei.

In loc de incheiere: debitatiunile mele fac 2 milioane de vizualizari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)