Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Îmi place să privesc și să interpretez oamenii pe lângă care trec; de multe ori încerc să mă pun în papucii lor și mă întreb ce probleme au (atunci când îi văd încruntați), ce-i face fericiți (când îi văd zâmbind), la ce se gândesc (când le văd privirea pierdută).

În metrou, așteptând la vreun ghișeu sau la supermarket, în parc, pe stradă: în orice moment fiecare duce la purtător dureri, bucurii, speranțe, trădări, așteptări.

Sunt sigură că într-o viață anterioară am fost bărbat, mare trubadur închinând ode femeilor: analizez femeile, le observ, le admir.Tinere fâșnețe și gălăgioase, femei mature și impozante, elegante sau lipsite de farmec, muncite până la epuizare sau întreținute. Pe urmă mă uit la bărbații de lângă ele: cum le privesc (…dacă le privesc), cum se poartă, cum le vorbesc.

„Oricât de frumoasă ar fi o femeie, există cel puţin un bărbat pe lumea asta care s-a săturat de ea.” Frumuseţea nu garantează fericirea în dragoste. Uneori poate aduce mai mult suferință și gelozie.

 

Dar contează enorm prima impresie, stiut fiind că femeia este imaginea bărbatului și invers. Dacă un bărbat  poartă camașă murdară și mototolită, pantofi plini de praf și pantaloni boțiți, de cele mai multe ori  blamată este femeia pentru că nu-l îngrijește corespunzător și nu respectivul, nu prea prieten cu oglinda și respectul de sine.

Mă doare când văd femei atât de istovite de muncă și probleme încât nu-și mai doresc nimic. Aspectul este ultimul lucru care le mai interesează. Mare păcat.

Cred că o femeie nu trebuie să înceteze nicio clipă să fie femeie. Chiar și atunci, sau mai ales atunci când suntem iubite, soții, mame: bărbatul de lângă noi va aprecia până la un punct mâncarea gâdilată la foc mic, casa lună și curtea bec. După un timp va considera că așa trebuie și se cuvine și ochii alunecă spre promisiuni mai proaspete, mai frumos mirositoare (nu că vrea neapărat, dar nu știu cum se face: majoritatea bărbaților suferă de strabism avansat).

Dragelor, aveți grijă de voi și sănătatea voastră, fiți puse la punct, îmbracate și accesorizate corespunzător, iar complimentele și starea de bine vor veni de la sine.

M-am întrebat de multe ori câte forme poate să îmbrace iubirea și am concluzionat că nu are importanță atâta timp cât este benefică, constructivă și nu face rău altcuiva.

Sunt absolut convinsă că „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” are și-un revers obligatoriu: iubește-te pe tine așa cum îți iubești aproapele.

One Response to Despre noi, fiicele Evei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)