Despre singuratate aiurea-n tramvai/Despre SinguratateDacă n-ai cont pe facebook nu exiști.

Dacă ai cont pe facebook îți pierzi timpul citind 10000 de mii de aberații, afli ce n-ai vrea sa afli, știi cine-i în relație cu cine și mai ales de ce, rețete de slăbire care îți garantează că după 1 săptămână te cară prietenii într-o pungă de 1 leu, în fine, chestii fără de care nu poți să trăiești.

Uite cum răsfoind facebook-ul zilnic și mai mereu, mă împiedic de maxima zilei postată de unul dintre burlacii nației, dorit și adulat, lansator de femei plastificate și veșnic nefericit, redau mot à mot fără să schimb vreo virgulă sau semn de punctuație:

 “Urasc duminica…in fiecare zi de duminica am acel sentiment de inutilitate,de panica,de o liniste cu care nu sunt obisnuit… In zile ca astea imi dau seama ca tot timpul ma ascund in spatele jobului meu, incercind sa umplu acele goluri din viata mea,sa ma camuflez pt niste oameni care chiar nu conteaza… Un mimetism ieftin si obositor! Duminica,e ziua in care alaturi de prieteni incerc sa gasesc solutii pt a pierde timpul! Dar de ce sa mai pierd timpul…aiurea?Tot duminica,familia, rudele sau cei care se prefac ca le pasa de mine,ma intreaba ce fac, cu cine sunt sau mai rau,cand am de gand sa ma casatoresc!De ce sa fac asta? Casatoria tine doar de niste uzante sociale!!! Tocmai ideea de sot si sotie, in timp,este cea care distruge casnicia! Poate ca nu e cel mai comod sa accepti statutul de amant( amanta)dar eu cred ca abia atunci simti ca traiesti totul la intensitate maxima,misterios,cu acea teama care face sa- ti tresare inima(ceea ce nu-i rau-simti ca bate pt cineva),este o situatie interzisa dar atat de responsabila!La ce rost sa traiesti dupa reguli daca oricum le incalcam cu totii… Urasc duminica!!! Noroc,ca abia a trecut!”

Să facem oleacă de analiză pe text: omu-i singur. Șade turcește în pijamaua cu carouri, deja i-au amorțit picioarele de nu le mai deznoadă, dar asta-i poziția de bontón. Privește bosumflat pe geam, trece lebedele-n zare.
Sună telefonul. Niște prieteni singuri, îl invită la un mimetism ieftin și obositor.
Ntz! N-are chef și nici nu știe ce-i ăla. Să se uite dracu în dex să vadă ce și cum, poate refuză fo’ orgie.
Închide, se uită iar în zare,  fix când lebedele dispare.
Telefonul sună iar. E un cuscru din cumătru’ vitreg. Un nesimțit, nici bună ziua, nici….și-l întreabă direct: “Bă, nu te mai însori odată? Că ne-am săturat să te sunăm în fiecare duminică pentru același lucru, las-o dracu, mai avem și noi treburi, copii ăia trebuie și ei bătuți, chiar crezi că stăm ca babele la gard?”
Nu, nu și iar nu! Am prestanță de lover, nu pot să văduvesc un cartier de amante misterioase!!!
Se uită iar în zare, alte lebede nu mai apare. Mai bine scrie pe facebook.

Cum era de așteptat, mesajul a generat 10 000….000 de like-uri pertinente și impertinente, s-au găsit rapid tot atâtea inimi nobile să sufere pentru el și doritoare din toți rărunchii să împartă singurătatea cu el, unele îl îndeamnă duios să meargă la Sfânta Liturghie și să dea pomeni și pomelnice, altele, mai practice, vor să-i ciufulească bretonul și lehamitea prin așternut, gânduri și opinii din puțul gândirii consolatoarea, fiind bine știut că dacă vrei să agăți o liotă de tute trebuie să te dai oleacă nefericit, imediat vor vrea să te consoleze că deh! instinctul matern nu moare nici în cea mai interesată fufă.

Multe s-au regăsit în mesajul lui, ce noroc că mintea-i sclipitoare a emis așa judecată valoroasă ca să-și explice doamnele de ce sunt triste și ambetate când amestecă vârtos în oala cu tocană în timp de mitocanul sforăie pe canapea, fir-ar el al dracu’ de nesimțit cu tot neamul lui adormit plus ăla din Rahova!!!

Nu tot ce emite un geniu e și genial. În cazul de față, geniul tiparelor şi domnul cucurbitaceelor mai bine tăcea și filozof rămânea. Nu știu de unde credința că suceala înnobilează și adaugă plus valoare.

Sunt convinsă că dacă oamenii și-ar asuma bârna din ochi, de multă suferință și durere s-ar scuti. Pe ei, dar mai ales pe alții. Însă dintre toate, asta-i cel mai greu.

În loc de final: copy-paste la câteva din mesajele de consolare. Oricum, au fost atât de multe, că omul își va petrece admirabil duminica viitoare râzând isteric cu gașca de prieteni mimetici care nu-l întreabă de ce dracu nu se însoară odată sau de două ori.

 ABC doamne cat adevar…ma regasesc maxim in ceea ce ai spus Catalin….tot ce este interzis este trait cu o intensitate maxima…restul este platonic…si plictisiotor…rutina…ca si in casnicie daca din cand in cand nu aduci ceva nou…un suflu nou…ceva…se duce dracu…devine o rutina insuportabila…care duce spre inevitabilul divort…in rest ce sa ti doresc…sa vina mai repede LUNI!!!!! BAFTA MULTA!!!!
ABS duminica luni marti toate zilele sunt la fel ..cind singuratatea isi face cuib in sufletul tau ,cind neincrederea iti da tircole nui nimic de facut …stii draga Cataline sunt sagetator ca si tine un pic stiu ce simti ..diferenta e ca io sunt saraca si stiu ca cine ma iubeste pe mine ma iubeste pentru ceea ce sunt simplu Dory,orce femeie isi doreste un barbat ca tine ..dar nu orce femeie te poate avea.o seara buna ,,sigur o vei avea numai daca tu o vrei ..
ESP Urasti duminica . . . incearca sa mergi la Sfanta Lituurghie, in fiecare zi de duminica, o sa vezi ce utila si speciala o sa devina aceasta zi! Si iti sugerez si cateva Biserici unde poti sa mergi: Stavropoleos, Manastirea Radu Voda, sau Catedrala Patriarhala. Iti proomit ca nu pierzi nimic!

XYZ Cred ca asta e „drama” omului inteligent, general vorbind. A celui care poate si stie ce are de oferit. A celui pe care putine lucruri, sau persoane il/o mai pot surprinde. Si nu in ultimul rand, drama omului care, prins intre propriile nevoi si dorinte si nevoile „celorlalti”,uita sa se mai lase surprins… Cat despre casatorie, nu e nimic obligatoriu, si pare a fi o ” corvoada”, atata timp cat persoana de langa nu e ” acel/acea”.

2 Responses to Despre singurătate aiurea-n tramvai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)