Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank
despre singuratateMa uit in jur si spun ca poate la 99 % din oameni le este frica de singuratate.
In lipsa de ce cred ei ca-i face fericiti cauta sa-si mobileze golul din viata cu multe si marunte, lectii de dezvoltare personala, cursuri de ikebana, dumnezei mai mult sau mai putin imaginari, caini si pisici, numai cu propria persoana nu.

Pe de-o parte de inteles, este foarte dificil momentul cand, nemaiavand pe cine da vina, afli ca esti singura vinovata pentru esecul din viata ta.
Dar, pe de alta parte, stand si asteptandu-l pe Fat Frumos calare pe caii verzi de pe pereti, numai un om nebun poate face la infinit acelasi lucru sperand in rezultate diferite.

Dintr-o frica paralizanta de abandon, de teama zilei de maine, de ce-o sa spuna lumea, de faptul ca gatesc de 15 ani minim 500 de sarmale pe sezon si pare imposibil de modificat reteta doar pentru 10, dar mai ales pentru ca nu concep viata fara cracul de izmana pus la uscat, multe femei accepta traiul intr-o relatie toxica, demult consumata si epuizata ca o lamaie stoarsa.

Fiara numita « teama de singuratate» isi face de cap si musca asa cum numai o fiara stie sa faca: pana la sange.
Numai ca numita « singuratate in doi », cea atat de mult transata si analizata, nu-i doar simpla poveste de spus la o barfa subtire, cafea la discretie si tigari fine cu miros de cirese si fum albastrui.
Am o prietena care realizand intr-un final ca sotul curvar si betiv n-o sa se schimbe de buna voie si silit de ea, si-a pus in cap ca numai vizitele la Manastirea Prislop mai poate sa-i vindece relatia.
Ma uit la ea cu mila cum inghesuie cruci, tine posturi prelungi, isi primeneste sotul cu haine proaspat atinse de crucea Parintelui Arsenie Boca… si nimic.
Sotul isi vede mai departe de ale lui patimi lumesti si mult mai realizabile.
Cu lipsa-mi proverbiala de tact i-am spus ca-i singura vinovata pentru esecul din viata ei.
A plans amarnic si s-a justificat in fel si chip cu toate sacrificiile facute pentru el si casnicia lor.
N-a inteles ca, dandu-te cu capul de zid, zidul raspunde de fiecare data cu forta egala.
Tot neamul, de la vladica la opinca, ii plange de mila : « biata de ea, cate sacrificii pentru un nenorocit ! »
Oamenii o trateaza ca si cum ar fi bolnava pentru ca asa se poarta: ca o bolnava.
Modul cum te trateaza ceilalti este oglinda sufletului tau.

Doar ca anii trec si nu se mai intorc. Timpul trece sau, mai exact, noi trecem prin timp.

Orice poti repara pe lumea asta : o fapta rea se indulceste cu una sau mai multe fapte bune, reputatia se recastiga, o vorba proasta se poate indrepta prin cainta sincera si iertare.
Doar trecerea timpului ramane imuabila.

Pacat de ea, mare pacat ! Pacat pentru convingerea ei ca, in lipsa unei relatii, valoreaza mai putin ca om.

Intr-o forma tampita, si anturajul are un cuvant greu de spus in treaba asta.
Cat am fost singura, am avut senzatia ca unii dintre cunoscutii mei si-au luat popcorn, s-au instalat comod si au urmarit cu interes noul meu proces de selectie.
Suna crud, in realitate si mai crud, din cauza asta respectivii nu mai fac parte din cercul meu de apropiati.
Cred ca in general sau la un moment dat in viata, majoritatea oamenilor isi doresc sa nu fie singuri, sa-si gaseasca perechea, cineva care sa-i iubeasca si sa-i respecte, si viceversa.
E insa o vorba care spune ca « dai un ban si iei o capra raioasa ». La loteria asta poti sa tragi lozul necastigator dar, jucand aceleasi numere pe termen lung, poate fi ingrozitor de pagubos.
Practic, te ruineaza din toate punctele de vedere.
In loc de final: cu ceva vreme in urma am scris si „Despre singuratatea dintre noi„.
Il recomand….pe principiul Mariei posesoare de diverse palarii….

One Response to Fiara din noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)