Află ce mai facem
Check Google Page Rank
despre singuratateNu cred că exagerez afirmând că una din marile frici ale omului este frica de singurătate.
În lipsa de ce cred ei că-i face fericiți caută să-și mobileze golul din viață cu multe și mărunte, cursuri de dezvoltare personală și ikebana, Dumnezei mai mult sau mai puțin imaginari, câini și pisici, numai cu propria persoană nu.
Pe de-o parte de înțeles, este foarte dificil momentul când, nemaiavând pe cine da vina, afli că ești singura persoană vinovată pentru eșecul din viața ta.
Dar, pe de alta parte, stând și așteptându-l pe Făt Frumos călare pe caii verzi de pe pereți, numai un om nebun poate face la infinit același lucru sperând în rezultate diferite.
Dintr-o frică paralizantă de abandon, de teama zilei de mâine, de ce-o să spună lumea, de faptul că gătesc de 15 ani minim 500 de sarmale pe sezon și pare imposibil de modificat rețeta doar pentru 10, dar mai ales pentru ca nu concep viața fără cracul de izmană pus la uscat, multe femei accepta traiul într-o relație toxică, demult consumată și epuizată ca o lămâie stoarsă.
Fiara numită « frica de singurătate» își face de cap și mușcă cum doar o fiară știe să facă: până la sânge.
Numai că numita « singurătate în doi », cea atât de mult tranșată și analizată, nu-i doar simplă poveste de spus la o bârfă subțire, cafea la discreție și țigări fine cu iz de cireșe și fum albăstrui.
Am o prietenă care, realizând într-un final că soțul curvar și bețiv n-o să se schimbe de bună voie și silit de ea, și-a pus în cap că doar vizitele la Prislop îi mai pot vindeca relația.
Mă uit la ea cu milă cum înghesuie cruci, ține posturi prelungi, îl primenește pe bețiv cu haine proaspăt atinse de crucea Părintelui Arsenie Boca… și nimic.
Bețivul își vede mai departe de ale lui patimi lumești, mult și mai rapid realizabile.
Cu lipsa-mi proverbială de tact i-am spus că-i singura vinovată pentru eșecul din viața ei.
A plâns amarnic și s-a justificat în fel și chip cu toate sacrificiile știute și neștiute, făcute pentru el și căsnicia lor.
N-a înțeles că dându-se cu capul de zid, zidul răspunde de fiecare dată cu forță egală.
Tot neamul, de la vlădică la opincă, îi plânge de milă : « biata de ea, câte sacrificii pentru un nenorocit ! »
Oamenii o tratează ca și cum ar fi bolnavă pentru ca așa se poartă: ca o bolnavă.
Modul cum te trateaza ceilalți este oglinda sufletului tău.
Doar că anii trec și nu se mai întorc. Timpul trece sau, mai exact, noi trecem prin timp.
Orice poți repara pe lumea asta : o faptă rea se îndulcește cu una sau mai multe fapte bune, reputația se recâștigă, o vorbă proastă se poate îndrepta prin căință sinceră și iertare.
Doar trecerea timpului rămâne imuabilă.
Păcat de ea, mare păcat ! Păcat pentru convingerea ei că, în lipsa unei relații, valorează mai puțin ca om.
Într-o formă tâmpită, și anturajul are un cuvânt greu de spus în treaba asta.
Cât am fost singură, am avut senzația că unii dintre cunoscuții mei și-au luat popcorn, s-au instalat comod și au urmărit cu interes noul meu proces de selecție.
Sună crud, în realitate și mai crud, din cauza asta respectivii nu mai fac parte din cercul meu de apropiați.
Cred că în general sau la un moment dat în viață, majoritatea oamenilor își dorește să nu fie singură, să-și găsească perechea, cineva care să-i iubească și să-i respecte, și viceversa.
E însă o vorbă care spune că « dai un ban și iei o capră râioasă ». La loteria asta poți să tragi lozul necâștigător dar,  jucând aceleași numere pe termen lung, poate fi îngrozitor de păgubos.
Practic, te ruinează din toate punctele de vedere.
În loc de final: cu ceva vreme în urmă am scris și „Despre singurătatea dintre noi„.
Recomand…. pe principiul Măriei posesoare de diverse pălării!

One Response to Fiara din noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)