Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Fiecare singur cu durerea luiÎmi place maxim să văd, să miros, să simt. Îmi place să ating lucrurile pe care nu le înţeleg, să întreb ce nu ştiu chiar dacă par penibilă şi incultă. În fond, ca să combaţi un lucru trebuie să-l cunoşti.

Cele mai reuşite concedii le-am petrecut umblând ca un câine dezlegat, de dimineaţa până noaptea.
Sunt una dintre fericitele care au văzut Egiptul, Spania şi Israelul cu bocceluţa în spate.
La final eram praf de oboseală dar cu sufletul cât pâinea.

În Ierusalim am descoperit mulţi români, fiecare cu durerea lui.
Ce mi-a rămas în gând a fost un cuplu mamă-fiică.

Mama: puţin trecută de 60 de ani, plină de aur, genul de om căruia toată viaţa i-a tunat şi fulgerat.
Nu ştiu dacă te naşti acru sau viaţa te acreşte, dar este o mare diferenţă. Doamnei în cauză îi puţea tot: că-i prea cald şi la Sfântul Mormânt lume prea multă, că juma’ de oră s-a chinuit dimineaţă să îşi aranjeze cocu’, cam adie vântul şi-i strică fasonul, că s-a scumpit aurul ceva de speriat, deci n-a cumpărat mare lucru şi etc.

Fiica: cam pe la 35 de ani, genul fugit de acasă cu banii de pătrunjel.
Depersonalizată, când spunea ceva- orice!- se uita în ochii mamei pentru aprobare. Dar în general nu spunea nimic. Nici la propriu, nici figurat.

Am întrebat mama cu ce treburi în Ierusalim. Aaaaa…de 4 ani vin acolo. Nu se ştie de ce, nu se mărită asta mică.
Şi doar frumoasă e, deşteaptă nu mai zic- a facut ASE-ul- de familie bună e.
I-a spus cineva că e musai să vină cu rugă fierbinte la Sfântul Mormânt de 7 ori.

Am făcut un calcul sumar: să zicem că aia mică avea 35 de ani; mai erau 3 ani de venit cu acatiste, deci pe la 38 de ani iese pe piaţă.
Cam atunci probabil o să vină Mel Gibson cu tratament la Olăneşti, în drum trece un pic pe la Dristor să-şi ia o shaorma, o vede p’asta mică şi cade secerat de iubire.

Cred că ăsta-i scenariul cel mai realist, dacă asta mică stă numai în casă şi împleteşte cosiţă blondă (de altfel cam rară).

La Sfântul Mormânt m-am rugat pentru un singur lucru. Cu sufletul praf şi ochii plini de lacrimi.
“Doamne, iertare în genunchi, că Ai murit degeaba pentru noi!”.

6 Responses to Fiecare singur cu durerea lui

  • …hai, că m-am distrat! Şi mă aşteptam să găsesc ceva filozofic. Ce bine că am avut inspiratia să deschid linkul. E prima dată cînd citesc ceva…aici. Voi reveni! O zi bună!

  • Rezolvările cle mai simplu sunt în fața oastră. Poate de aceea nu le vedem. Fata trebuia lăsată puțin independentă nu strânsă în chingi. Cum să se mărite cu mama de mână?

  • Mame posesive, mame egoiste care si-ar dori ca fiica sa gaseasca pe Fat Frumos, dar sa stea langa ea mereu. Nici ele nu stiu saracele ce vor. Vor bani, sunt mofturoase, nimic nu le convine. Stiti de ce? Pentru ca au trait o viata usoara, fara greutati. Aceste mame au avut tot ce si-au dorit din punct de vedere material si atunci nu se opresc sa mai vrea. Pana cand, Dumnezeu le va opri. Mi-e mila de copiii lor.

  • Ca na, vorba proverbului „Doamne mare-i gradina ta” …da unii mai sar gardul :))
    Ce sa zic, is satula de tagma fariseilor, oriunde s-ar ascunde si sub orice palarie ar salaslui.

    Mie insa mi-a placut tonul si modul in care ne-ai adus pe scrierea. A mers ca unsa cu o felie de ciocolata de casa si a cafea mai amara.

  • da, are un umor negru povestea sau cu un ochi razi si cu un alt ochi plangi. rad pentru ca imi imaginez o chirita cu un „goe” in varianta feminina la 35 de ani. pe de alta parte ca imi dau seama ca este un caz pierdut. chiar daca se va casatori, imi vine greu sa cred ca se va forma o familie sanatoasa din punct de vedere emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)