Istoria unei intalniri aranjate (II)Multă lume fără pereche, nu c-ar fi vreun capăt de lume sau motiv de pus ștreagul de gât. Depinde fiecare cum simte și cum tratează chestiunea.

Mi-am făcut bilanțul și balanța, îmi dă cu virgulă, m-am gândit că-i musai să fac ceva și să nu ajung la tâmplă sură în tovărășia a 10 pisici și-un papagal depresiv.

N-am un cerc social faimos: lume amestecată, mare parte la casa ei (…expresie cam tâmpă, unii stau cu chirie, deci la casa altora, eu am apartament proprietate, dar nu sunt la casa mea…) deci posibilități limitate de noutăți și prospături.

Ca „n+1” dintre semenii mei, mi-am făcut din net pețitoare și dă-i și luptă, și luptă și dă-i.

Cam escroacă, am  pus avatar o poză de acu’ 10 ani: profil expus la șmecherie plus ochelari de soare polaroid, să se vadă că am posibilități și gusturi alese….

 

În juma’ de oră de la validarea disponibilității neapărat și numai pentru relații serioase, am primit 100 de declarații-combustii spontane de iubire sfâșietoare.

Întrucât sunt suspicioasă și nu m-am născut cu ultima ploaie, am vizualizat cu atenție profilele candidaților, stiut fiind că vaca bună se vinde din grajd.

Am dat reject la junețe cu poze din anii 60, la amorezii care m-au așteptat toată viața lor să apar și să le pun ordine în dezordine, și,  după o selecție riguroasă, m-am oprit la un domn de vârsta mea, fizic acceptabil, profesie onorabilă și vocabular corespunzător.

Ne-am întâlnit într-o după amiază cu iz de ploaie și miros de praf de la picamărele care explorau vestigiile conductelor de apă adânc îngropate în pavajul de la Universitate.

M-am pregătit corespunzator și cu dichis, prima impresie este probă eliminatorie.

De la prima frază pretendentul m-a asigurat că vom împărți nota frățește, chiar dacă eu- să zicem- voi consuma o chiflă mai mult la ciorbă, că așa e dumnealui galant și cu maniere.

Și să fie clar de la început, este o mare chestie ca o femeie de vârsta mea (?????!!!!!) să mai aibă f’un solicitant, că una peste alta nu arăt prea rău dar deh! obrazul subțire cu cheltuială se ține și la o adică lac să fie, că broaște sunt destule.

Am rezistat eroic preț de 1 pahar cu vin, după care brusc am simțit nevoia să-mi pudrez nasul și dusă am fost.

Nu înainte de-a achita chelnerului cât și ce am consumat, să nu rămână Don Juan în mare pagubă până la chenzina următoare.

 

Părerea mea: Să fii singur are și părți bune și părți rele. Din păcate, o femeie singură este mult mai vulnerabilă decât un bărbat singur.

Din cauza asta multe dintre noi alegem să fim într-o relație toxică sau defectuoasă decât în nicio relație, să formăm cupluri din motivații care nu mai au legatură cu iubirea și compatibilitatea.

Nevoia firească de afecțiune și tandrețe ne impinge, uneori, pe drumuri nepotrivite.
Cred ca este o chestiune de mare noroc să gasești un om potrivit, și apoi una de mare întelepciune să gestionezi un astfel de noroc.

One Response to Istoria unei întâlniri aranjate (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)