Află ce mai facem
Check Google Page Rank

La buna vedere/Despre SinguratateMultă lume fără pereche, nu c-ar fi vreun capăt de lume sau motiv de pus ștreagul de gât. Depinde fiecare cum simte și cum tratează chestiunea.

Mi-am făcut bilanțul și balanța, îmi dă cu virgulă, m-am gândit că-i musai să fac ceva și să nu ajung la tâmplă sură în tovărășia a 10 pisici și-un papagal depresiv.

N-am un cerc social faimos: lume amestecată, mare parte cuplată din vremuri imemoriale, deci posibilități limitate de noutăți și prospături.

Ca „n+1” dintre semenii mei, mi-am făcut din net pețitoare și dă-i și luptă, și luptă și dă-i.
Cam escroacă, am  pus avatar o poză de acu’ 10 ani: profil expus la șmecherie plus ochelari de soare polaroid, să se vadă că am posibilități și gusturi alese.

În juma’ de oră de la validarea disponibilității neapărat și numai pentru relații serioase, am primit 100 de declarații-combustii spontane de iubire sfâșietoare.
Întrucât sunt suspicioasă și nu m-am născut cu ultima ploaie, am dat reject la junețe cu poze din anii 60, la amorezii care m-au așteptat toată viața lor să apar și să le pun ordine în dezordine, și,  după o selecție riguroasă, m-am oprit la un domn de vârsta mea, fizic acceptabil, profesie onorabilă și vocabular corespunzător.

M-am pregătit corespunzător și cu dichis, știut fiind că prima impresie este probă eliminatorie şi că vaca bună se vinde din grajd.

Pentru că depind de o zodie care o ţine numai între “a fi” şi „a nu fi” şi care nu se poate hotărâ dimineaţa dacă să-şi pună mai întâi papucul stâng sau cel drept, bluza verde în loc de cămaşa mov, de cu seara m-am apucat de compus vestimentaţia cea mai potrivită. Adică nici vampet dar nici naivă disperată după măritiş.
Am răscolit, probat şi asortat vreo două ore până când, cu nervii franjuri, m-am decis să scot la înaintare “artileria grea”: cea mai elegantă rochie ever cumpărată de la rochii online Wardrobe B, cele mai diafane bluze damă şi o geantă plic inclusă în categoria genţi de firmă de toate amicele mele invidioase.
Le-am pipăit cu atenţie de amantă, le-am mângâiat cu grijă de mamă, am ales rochia şi geanta, precisă fiind că pretendentul n-are nicio şansă.

Ne-am întâlnit într-o după amiază cu iz de ploaie și miros de praf de la picamărele care explorau vestigiile conductelor de apă adânc îngropate în pavajul de la Universitate.
De la prima frază pretendentul m-a asigurat că vom împărți nota frățește, chiar dacă eu voi consuma o chiflă mai mult la ciorbă, că așa e dumnealui galant și cu maniere. Dar totuşi să nu exagerez cu chifla, sunt deja cam prea rotunjoară.
Și să fie clar de la început, este o mare chestie ca o femeie de vârsta mea (?????!!!!!) să mai aibă f’un solicitant, că una peste alta lac să fie, că broaște sunt destule.
Am rezistat eroic preț de 1 pahar cu vin, după care brusc am simțit nevoia să-mi pudrez nasul și dusă am fost.
Nu înainte de-a achita chelnerului cât și ce am consumat, să nu rămână Don Juan în mare pagubă până la chenzina următoare.

Părerea mea: Să fii singur are și părți bune și părți rele. Din păcate, o femeie singură este mult mai vulnerabilă decât un bărbat singur.
Din cauza asta multe dintre noi alegem să fim într-o relație toxică sau defectuoasă decât în nicio relație, să formăm cupluri din motivații care nu au legatură cu iubirea și compatibilitatea.
Nevoia firească de afecțiune și tandrețe ne impinge, uneori, pe drumuri nepotrivite.
Cred ca este o chestiune de mare noroc să gasești un om potrivit, și apoi una de mare întelepciune să gestionezi un astfel de noroc.

2 Responses to La bună vedere

  • O femeie singura nu este,neaparat,mai vulnerabila…poate mai sensibila(exista un motiv pentru care e singura,nu?),pierzand,astfel,din vigilenta…(firesc ar fi fost sa va dati seama din discutiile anterioare de …calitatea „prtendentului”… Zic… 🙂

    • Se spune ca mananci un sac de sare langa un om si nu stii cat il duce capul. Vigilenta e buna pana la un punct, dupa care devine paranoia. Femeile singure sunt mai vulnerabile, nu neaparat din cauza lor… sunt nevoie sa traiasca langa oameni care le judeca si care isi cam dau cu presupusul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)