memorie de elefantGreşit înţeles că “memoria de elefant” reprezintă o calitate sau un deziderat. M-am uitat în dex şi nu sună bine: “memorie de elefant: a ţine mine pe cel ce ţi-a făcut rău. A nu se interpreta ca memorie de lungă durată.”

Deci toate revistele care bat câmpii cu graţie ce-i musai de făcut să avem memorie de elefant (ce şi cât mâncăm, ce exerciţii mentale să facem- cică să memorăm nume, numere de telefon- şi să medităm adânc, rece şi umed) nu fac decât să instige la răzbunări dospite la rece.

Dar să fim în trend şi să vorbim de memoria de elefant ca şi când ar fi o chestie super mişto, mai exact să vedem cum se manifestă diferenţiat între sexe.

 

Bărbatul:
Când un bărbat este trimis să caute untul în frigider, nu dă de el nici după ce caută a doua oară. Ca să nu faci o criză de apoplexie, mai bine te duci şi-l iei singură.
Pentru că Bărbatul are nevoie de nominalizare clară: “adu untul din frigider, un pacheţel alb cu roşu, care e pe raftul 2, între oala verde şi aia roz”.
La Bărbat nu există “aia”, “asta”, “acolo”.
El arhivează informaţiile după denumirea exactă şi, ca orice arhivă, este greu spre imposibil s-o acceseze când are nevoie.

Femeia:
Găseşte untul în frigider cu ochii închişi. Memoria externă funcţionează la marele fix, indiferent câte idei şi probleme îi suieră prin cap şi este accesibilă comparativ cu arhiva din capul Bărbatului.
Ceea ce face ca Femeia să termine rapid nenumărate treburi, zilnic, în timp ce Bărbatul îşi dă cu dreptul în stângul 3 zile să repare, de exemplu, un amărât de robinet care susură continuu de 3 luni.

Morala:
Pentru Bărbat, Femeia este contul de memorie pentru mărunţişurile pe care El nu le găseşte cu niciun chip.
Dar cu siguranţă, nu din cauza asta Bărbaţii iubesc Femeile.

One Response to Memorie de elefant

 • „Expresia „memorie de elefant” se poate regasi cu usurinta, conform ultimelor studii, in lumea uriaselor mamifere din Asia si Africa, sustin oamenii de stiinta de la Wildlife Conservation Society (WCS).
  Cercetarile efectuate asupra unei turme de elefanti din Parcul National Tarangire, Tanzania, au demonstrat ca memoria acestora, in special a celor varstnici, este extrem de puternica.”
  Se prea poate ca parerile sa fie impartite !
  „Ceea ce face ca Femeia să termine rapid nenumărate treburi, zilnic, în timp ce Bărbatul îşi dă cu dreptul în stângul 3 zile să repare, de exemplu, un amărât de robinet care susură continuu de 3 luni.”-nu cred ca e vorba de ineficienta Lui, cred ca mai degraba rezolva in 3 zile pentru ca El are darul de a tergiversa o problema in speranta ca Ea, satula de amanari, preia problema si isi asuma si rezolvarea.
  Oricum, pretextul cu memoria de elefant a fost folosit super pentru un articol savuros!
  p.s1. BrizBriz, vezi sa nu …apara barbati cu …o memorie de elefant si sa-ti aduca oarescare complimente.Hotarat lucru, nu e prea magulitor ce ai scris despre ei.
  p.s. 2.A nu se intelege ca nu-s de acord cu tine, asa ca daca te catalogheaza vreun barbat pe aici, ‘tin aproape’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)