Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Motive pentru care iubesc toamnaSunt nascuta toamna si mereu am asociat cutia de bomboane pregatita pentru colegii de scoala cu mirosul si culorile anotimpului.

Iubesc toamna de cand ma stiu.

Am iubit-o de copil, fiind o prea fericita pentru ca inceperea scolii nu-mi dadea crampe intestinale.
Imi placea la nebunie mirosul manualelor noi cu paginile inca lipite, fosnetul uniformei apretate, penarul chinezesc burdusit cu de toate plus un biletel de amor ascuns in buzunarul secret al ghiozdanului.
Colegul dintr-a IV-a B imi ceruse prietenia.

 

 

Am iubit-o in adolescenta, singura perioada cand am luat viata cu lingurita.
Descopeam fiorii primului sarut, traiam periculos aventura plimbarilor nocturne prin frunzele de foc, de mana cu iubirea mea neintinata. Am iubit-o chiar si atunci cand aceeasi iubire neintinata m-a vandut pe nurii unei domnite cu ochi jucausi si sani obraznici. De fapt, am iubit-o mai ales atunci.

Am iubit-o ca mare amatoare de drumetii: nu cred sa existe ceva mai frumos decat culorile aur-sangerii ale padurilor, cand viata apune.

O iubesc la maturitate pentru soarele molcom care se agata cu disperare de fiecare zi ca sa mai stea un pic cu noi, pentru mirosul si gustul dovleacului copt, pentru forfota gospodinelor din piete si al muraturilor preparate cu dichis, pentru mustul din cana de lut, pentru crizantemele cat varza, pentru pantofii vechi de care-am uitat intr-un colt de dulap si pe care-i redescopar cu surpriza si, nu in ultimul rand, pentru ca e ziua mea si primesc cadouri cu arome si nuante de arama. Ce sa-mi pot dori mai mult?!

Toamna, femeia asta de 50 de ani, inca superba, inca in putere, nu se poate dezlipi de tinerete. Pastreaza acelasi ruj si priveste cu jind la urma de parfum ramasa de asta Vara. Parfumul ei, al femeii ajunsa la maturitate, este dulceag si greu, cu miros de fum si parere de rau. Acum poarta haine largi care se rup in ciulinii de pe drum si-n vantul puternic de la malul marii. Mare pe care-o priveste cu lacrimi in ochii si-i sopteste ca poate anul asta Iarna n-o s-o chinuie prea rau. De prea mult timp Iarna chinuie si se chinuie. Pacat, mare pacat…

Uneori, de prea multe ori, frumusetea doare pentru ca este trecatoare. Uneori, de prea multe ori, uitam ca viata ar trebui sa ne apartina. Uneori, de prea multe ori, uitam ca nu suntem de neinlocuit, ca „regele a murit! traiasca regele!” nu-i simpla vorba aruncata-n vant. Uneori, de prea multe ori, uitam sa traim…

Este toamna. Opreste-te putin, ascult-o, priveste-o. Ca sa nu-ti para rau cand o sa plece.

 

 

 

 

 

3 Responses to Motive pentru care iubesc toamna

  • Si eu sunt nascuta in prima zi de toamna si pot spune ca iubesc toamna la fel de mult.Este anotimpul cel mai bogat din toate punctele de vedere,cu cele mai multe fructe,legumele abunda peste tot,se culeg roadele de pe capuri,incepe un an nou scolar.Viata am inceput sa o mananc cu lingurita in anotimpul iarna primavara si nu prea am inceput bine,asa ca tot toamna e iubirea vietii mele…

  • Probabil draga mea BrizBriz te-ai gandit si la ‘A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,/Cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta’ sau ‘Sa poti gusta melancolia toamnei/In fiecare colt din Bucuresti’.
    Cand vine toamna, aduce cu ea intotdeauna pentru mine o boare de melancolie.Zilele cu soare si jocurile de culori le percep ca pe ultimile resurse de frumusete si energie…se stinge vara, ceva de genul.
    Sau poate pentru ca m-am nascut la sfarsitul lui aprilie rezonez cumva cu primavara-vara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)