Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Nepăsarea naşte monştriRepetăm aceeaşi greşeală până învăţăm ceva din ea. Conjunctură verificată şi răsverificată dar atâta timp cât mă afectează doar pe mine este problema mea.

Situaţia se schimbă când prin greşelile mele- aleatorii sau repetitive- fac rău celor din jurul meu, fie că este familia mea sau cercul de cunoscuţi sau subalternii sau cetăţenii ţării.

Plătim indiferenţa şi lipsa de reacţie din ce în ce mai grav şi încă n-am atins vârful aisbergului.

Anii de inerţie şi nepăsare, când conducătorii ţării erau aleşi în mod corect şi democratic de 10% din populaţia ţării cu drept de vot, mita asumată, principiul “să moară vecinul să-i iau capra”, ne-au adus ca în anul de graţie 2013 să avem copii ucişi de animale fără stăpân şi manifestaţii de stradă după ce vânzarea s-a produs, cu mulţi protestatari care habar n-au pentru ce răcnesc din toate foalele.

Pe mai departe o să fie la fel: oameni ucişi de câini au mai fost şi vor mai fi (cu 2-3 ani în urmă o femeie a fost ucisă de câini pe un teren al unei instituţii, alta a fost muşcată ieri, şi asta numai ce ştim mediatic), legi care apară furtul şi înşelătoria, corupţie cât cuprinde (îşi mai aminteşte cineva de Monica Iacob Ridzi cea acuzată de corupţie şi prietenă la cataramă cu EBA, acum membru de onoare PPDD şi din nou politician de marcă?).

Suntem ţara în care Becali (parvenit care nu are ce căuta în politică dar din nefericire pentru noi toţi, nu cel mai rău dintre aşa zişii politicieni) a pierdut alegerile locale la Vadu Rosca, locul unde a construit gratuit case sinistraţilor din viiturile din 2005.
Motivul: sacoşa electorală (ulei, zahar, orez, mălai) oferită cu 3 zile înainte de votare de către contracandidatul PNG-ului.

Nu avem memorie colectivă, atitudine, conştiinţă.
Nu mai avem nevoie de duşmani că ne avem pe noi.
România e o ţară frumoasă; păcat că e locuită.

PS: Videanu este acuzat de subminarea economiei naţionale. Pe ce punem pariu că nu va păţi absolut nimic?

One Response to Nepăsarea naşte monştri

 • Citesc: o jurnalista a fost violata in Bucuresti la orele 16 dupa ce a fost tarata 3 km sub amenintarea unui cutit:ABSOLUT NIMENI NU A REACTIONAT!
  Mi se par scene desprinse dintr-un film prost(nu horror, nu SF-unele din ele demne de premii).
  Tara e scindata in pro maidanezi si contra lor cand de fapt nu trebuia sa se ajunga la 65.000 de caini pe strazile Capitalei daca sterilizarea ar fi fost o actiune asumata.Nu s-ar fi ajuns aici daca bunica aceea nu ar fi stat 45 de minute fara sa se intrebe unde e copilul!
  In timp ce scriu citesc uimita pe burtiera unei emisiuni: ‘Antonescu si Ponta nu se inteleg pe Rosia Montana’!!??…este vorba cumva despre o mostenire asupra careia nu se inteleg mostenitorii de drept? (ma zgarie si ma doare acest ‘nu se inteleg’)
  Toate intr-o singura zi.
  IMI E LEHAMITE! In fond, avem tara pe care o meritam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)