Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank

Despre SinguratateZi apasatoare, mai bine ar ploua odata, parca imi sta cerul lipit de creieri.
Plictisita si cu mintea-n dud m-am apucat de rasfoit reviste scrise de barbati pe care le citesc femeile si, brusc si fara preaviz, am dat peste un articol cu ceva zeci de mii de accesari: «Cum il faci sa te ceara de nevasta».

Dupa mintea mea, daca nu te-a cerut de nevasta de buna voie si nesilit de nimeni, iti bati capul degeaba.
Si oricum nu este important. Stiu zeci de cupluri in relatii trainice fara sa fi avut nevoie de parafa pe hartie roz la starea civila, bairam cu lumanari, nasi scrobiti si 300 de invitati.

Dar presupund ca v-ati saturat de asteptare si vedeti cum dumnealui pune kilogram peste kilogram reducand spre zero posibilitatea de-a mai putea ingenunchia tinand inelul in mana stanga si la inima mana dreapta, zic sa va impartasesc ce masuri rapide se impun.

In primul rand autorul (sunt precisa ca este barbat!) vrea sa se asigure ca-i bine sa executati planul doar daca sunteti sigure ca «el este cel langa care vreti sa va treziti dimineata dupa dimineata, pana la capat».
Asta inseamna ca obligatoriu veti dormi in acelasi pat… «pana la capat»… chiar daca «el» sforaie ca o masina de tuns iarba si, din cauza lipsei de somn, sunteti la un punct distanta (1 zi, 1 luna, 1 an) sa-i puneti perna pe fata.

Deci un pic de atentie va rog! Luati carnetelul si-un pix, cana de cafea alaturi, ochelarii pe nas si notati:

 «1. Vorbeste-i despre casatoriile recente ale amicilor si prietenilor vostri, dar numai cand este foarte tandru cu tine, cand este bine dispus si cand totul este in perfecta armonie intre voi».
2. Aduna, pastreaza si pretuieste tot ceea ce tine de voi. Pune in ordine fotografiile voastre, tine minte si aniverseaza, dar fara sa-i scoti ochii, daca nu-si aduce aminte, toate momentele pretioase si importante ale relatiei voastre.
3. Gateste pentru el. Da! Dragostea trece prin stomac iar femeia adevarata este cea care stie sa le faca pe toate. Este printesa ziua, gospodina in casa si vampa in pat.
4. Nu-i da termene limite. Nu-i cere sa oficializeze relatia si nu te crampona de o data anume.
5. Cultiva increderea lui in tine si bazeaza-te pe el.
6. Imprieteneste-te cu mama lui, dar nu face eroarea de a-i face confidente sau de a-l critica.
7. Comporta-te ca o nevasta, dar ca o nevasta perfecta. Nu-l cicali, nu-l urmari, nu-l intreba despre acele lucruri pe care nu vrea sa ti le spuna».
 
Cu tot respectul pentru autor, toate invataturile sunt povesti de adormit Mitzura si de un misoginism dus la extrem. Seamana a regulament de ordine interna de pe vremea strabunicii cand ziua mai avea 24 de ore si singura preocupare a femeii era sa fie sotie, mama si gospodina, toate la superlativ cu premiul I cu coronita.

Cred ca baza unei relatii nu sunt planurile de invaluire cu actiuni si reactiuni, insinuari si batut saua sa priceapa iapa, pardon, calul.
In fond, o relatie dureaza cat dureaza si oficializarea la primarie nu o face mai serioasa decat este.

In plus, o femeie nu poate sa aiba prea mult timp doua fete, una pentru «ea» si alta pentru «el» fara ca, pana la urma, adevarata fata sa iasa la iveala cand se asteapta mai putin.
O spoiala facuta chiar temeinic va cadea in prima situatie extrema, lasand-o total descoperita pe «ea» si total nedumerit pe «el».

Dar articolul a prins bine. Luand in considerare cate vizualizari a avut, clar si-a atins scopul. Nu si mesajul.
Traind cu 200 la ora, muncind si cate 12 ore pe zi in conditii nu tocmai corecte, cam greu sa fii atat de rabdatoare, dichisita, zambitoare, dornica de sex pe masa din bucatarie si prietena cu mama lui, decat daca-i vorba de Brad Pitt cand arata ca un zeu in «Legendele Toamnei» si se purta pe masura.

Reversul medaliei este ca, dupa cata oboseala inghiti sa tesi cu migala panza de paianjen in care sa se prinda nefericitul indecis, dupa ce bifezi realizarea si semnezi in catastiful de la primarie, sa pici lata vreo 20 de ani, lasandu-l pe tanarul Brad sa mai fie si el print ziua, gospodar in casa si gigolo in pat.

In fond, nimeni nu-i perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)