Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Obsesiile neuronului singuratic/Despre SinguratateRomânii sunt obsedaţi de diferite chestii. Asta n-ar fi o problemă dacă aceste obsesii ar fi constructive.

Japonezii sunt obsedaţi de electronică şi au ajuns leaderi.
Francezii au nasuri fine şi sunt obsedaţi de parfumuri. Şi au ajuns crème de la crème.

Din nefericire, la noi obsesiile nu sunt de natură colectivă.
Deşi românii împărtăşesc cam aceleaşi fixuri, ele sunt profund egoiste şi privesc fericirea personală chiar în detrimentul tuturor celorlalţi.

 

1. Obsesia „casă pe pământ”
Toată lumea şi-ar da 20 de ani din viaţă ca să aibă casă pe pământ. Nu contează că pentru asta se vor îndatora pe viaţă! Nu contează nimic! Casă pe pământ să fie! Cu cât mai mare şi mai făţoasă, cu atât mai bine!

2. Obsesia televizorului
Românul este “otevizat” cronic, fiind primul şi cel mai avid devorator de televiziune din Europa.
În România sunt cele mai multe televiziuni dedicate informării şi formării unei naţii ajunsă la aproape 60% populaţie semianalfabetă, pentru care se produce pe bandă rulantă cele mai imbecile şi mai de prost gust producţii, specializate pe segmentul pâine şi circ.

3. Obsesia Coelho
Dacă n-ai citit Coelho eşti zero barat în paişpe. Am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Sadoveanu, şi câţi alţii.
Nu contează. Toate tutele au citit Coelho. Becali a citit Coelho: “Manualul Războinicului Luminii” şi de atunci se crede al doilea Mesia. Acum îi iese grandomania pe nas.

4. Obsesia tâţelor
Aproape toţi producătorii TV au următoarea obsesie: „Ţâţele aduc rating!”. Însă de câţiva anii încoace, onaniştii au descoperit internetul pentru fetişuri. Un click şi gata!

5. Obsesia facebook
Fiind un fenomen global, nu se putea altfel. Românii pun pe facebook poze cu porcul tranşat, meniul de la nuntă şi te informează când sunt la mall şi când la bar, şi cu cine. Fenomenul a cuprins şi persoane pentru care aş fi garantat că posedă oleacă de inteligenţă şi respect de sine.

6. Obsesia haiducească
După o sticlă-două de vin, şi cel mai prăpădit român devine haiduc. Se ia la bătaie, fură mireasa, cere răscumpărări, ce mai, haiducie maximă: „Puşca şi cureaua latăăăăăăă!”. Apoi recunoaşte că e impotent: „Ce bărbat AM FOST odatăăăăă!”

7. Obsesia auto
România are cea mai dinamică piaţă auto. Pe străzi şi în parcări există maşini cum n-au văzut nici parizienii, nici londonezii. Nu contează că stau într-o magherniţă cu chirie, că mănâncă prost şi aditivat, că stau ore în şir în trafic, că vara nu se poate respira. Nu contează nimic!

8. Obsesia cărnii din congelator
Au trecut 25 de ani de când găseşti sute de feluri de carne şi la 4 dimineaţa. Românul încă îşi mai încarcă până la refuz congelatorul. Să fie acolo. Dacă vine sfârşitul lumii?!

9. Obsesia telefonului mobil
Pentru român, telefonul mobil reprezintă un stil de viaţă. Am văzut vânzătoare care aveau telefon care costă ceva cu 3 zerouri inclus. Ăsta-i misterul care trebuie lămurit de cercetătorii britanici, nu alte frecţii.
Cum ajunge un om cu salariu de 1000 ron să aibă un mobil de 2000 ron? Şi să dea bip cu el!!!

10. Obsesia „dacă ală nu face, de ce sa fac io ?”
Asta vine la pachet cu o doză considerabilă de mândrie:”Ce? Sunt mai prost?!”

Rezultatul se vede. Suntem inegalabili în lume!

One Response to Obsesiile neuronului singuratic

 • Atunci inseamna ca eu sunt copil adpotat, da’ nu stiu inca. :))
  1. Pe pamant, n-am nici macar un garaj, ceva, doar pe numele meu. Da’ zau daca nu mi-as cumpara… o cabina pe un vas de croaziera.
  2. N-am mai deschis TV-ul de o saptamana… sau mai mult? Nu mai tin minte.
  3. Am citit Coelho… Dupa care, am facut cartile cadou unor pustoaice. Nu si colectia de romane rusesti de pe vremea cand eram eu pustoaica.
  4. Aici nu ma pot pronunta decat, eventual, despre bicepsi. Irelevanti, singuri.
  5. Problema nu e ca unii…, ci ca aproape toti dau like la asa ceva si toata lumea devine „foarte frumoasa/frumos” subit.
  6. Poate e vorba de o femeie care-a fost odata altceva. Vezi ca nu esti destul de profunda pentru ei?!
  7. Am carnet si n-am masina. Si nici nu-mi iau. Cu exceptia cazului in care va trebui sa fac naveta de pe coasta de est pe cea de vest.
  8. Mda… Poate la capitala. La tara, daca tai porcu’ sau vitelu’, tre’ sa-l pui undeva…
  9. Pas. Am un Nokia mic si vechi si o cartela prepay de 30 lei/luna. + 35 lei netu. Pai daca n-am nevoie de mai mult, de ce?
  10. Sa zicem ca la mine-i asa: daca ala face, eu de ce sa fac… la fel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)