Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank

portretul angajatului din multinationalePleacă la serviciu dându-şi picioare în spate, pentru că trebuie să plătească facturile şi altfel s-ar duce firma de râpă dar normal, nimeni nu-i recunoaşte meritele.

Nu are o oră fixă la care trebuie să ajungă, aşa că în funcţie de cum se trezeşte ajunge pe la 9:30 – 10, verifică mailul începând cu folderul “chestii mişto”, vede ce mai e nou pe youtube, pe blog la Motănel, se mai foieşte puţin şi iese la cafea.

La cafea sunt şi figurantele de la HR şi tutele de la Vânzari.
Babele de la contabilitate îşi beau cafeaua în birou la ele. Mai bine aşa, oricum nu gustă glumele lui inteligente, mult prea fine pentru ele.
Apare şi proaspăta “director de marketing”. Normal, şi-a fâţâit decolteul şi fustele scurte şi uite-o acuma unde a ajuns. Mai are şi maşină nouă.

Pleacă înapoi în birou, se uită pe nişte hârtii aduse de cineva între timp. Nu-i urgent, o să rezolve mai pe după-amiază.
O sună pe Pisi s-o întrebe ce mai face, aia îi povesteşte că s-a certat cu mă-sa, ce-a păţit şi etc.
Mai trece juma de oră şi cu telefonul. Îşi mai face de treaba până la Vânzări, a auzit că e o pitzi nouă şi se duce şi el să o vadă, just checking.

Se întoarce şi vede că l-a căutat un “pretenar” pe messenger, mai stă şi cu ăla un sfert de oră la cioace şi se scuză că-i deja 12:30 şi trebe s-o taie la masă.
Întreabă colegii cu care merge de obicei dacă sunt gata şi o întinde.
Ia masa la restaurantul ăla renovat recent, la o staţie de tramvai de sediu, merg cu masina însă, să ajungă “mai repede”.

Pe la 2 e înapoi, fericit că a făcut rost de o aplicaţie nouă pentru iPhone-ul lui. Ar fi şi cazul să şi facă ceva telefonul ăla, a dat un salariu pe el. Pictează ceva pe hârtiile alea, dă două mailuri, mai bagă o vrăjeală pe messenger cu proaspăta directoare de marketing şi se face 4, pauză de ţigară.

După ţigară se întâlneşte cu una de la HR, face o glumă inteligentă despre fusta ei prea scurtă şi o întreabă dacă ştie ceva de primele de paşti.
Ea îi spune să nu se afle da’ anu ăsta cică e naşpa, fără primă că-i criză.
Mda, criză pe dracu, patronul e plin de bani… şi nici anul trecut nu s-a omorât, a luat primă numai 500 ron, nu i-a ajuns nici de rata la maşină.

După încă două mailuri îşi dă seama că e deja 6, dă-l în puii lui de servici că nu-l plătesc să doarmă acolo, o întinde acasă. Mai pe şestache, poate nu observă multă lume.

Seara îşi face calculul: salariu vine abia pe 1, dacă vine şi pe 1 că luna trecută l-a luat abia pe 4, rata la LED e 300, la maşină 800, la casă 1200.
Din ce rahat mai şi trăieşte? Îi mai rămân bani de ţigări şi de plătit abonamentul la telefon, care între noi fie vorba e cam mult, îl fură ăştia cu siguranţă.
Îl ajută şi pretenă-sa la rata de la casă că doar stă la el, dar bani de rată la maşină sau ţigări nu poa’ să-i ceară, că face aia criză de nervi. Fir-ar mama ei de viaţă, oricât ai munci şi tot nu-ţi ajunge să trăieşti cât de cât.

Abia aşteaptă să vină weekendu’, să doarmă pân’ la amiază şi să iasă seara în club, sau poate dă o fugă la Sinaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)