Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Despre Singuratate“Trebuia să fiu băiat”.

Spun asta în momente de enervare când am impresia că a fi femeie în România zilelor noastre a devenit o luptă continuă pentru a demonstra nu se ştie ce şi mai ales de ce, atâta timp cât ştiu precis că egalitatea sexelor este o mare aiureală compusă din poveşti de adormit Mitzura.
În momentele acelea mi se pare mai relaxată şi mai cool viaţa de bărbat.

Sper să-mi scot pârleala la un moment dat. Într-o viaţă viitoare .

Să dezbatem puţin despre fericirea, bucuria şi eforturile de a fi femeie, ştiut fiind că trebuie să munceşti serios ca să reprezinţi onorabil numitul “sex frumos”. În fapt, pe lângă serviciul ăla de la care iei bani, mai ai unul, pe care cheltui banii luaţi de la celălalt. Pe lângă secretară, doctor honoris causa, halterofilă sau ce meserie o fi având ea, orice femeie adevărată trebuie neapărat să fie şi frumoasă, cu normă întreagă.

Frumoasă înseamnă îngrijită (coafată, epilată, machiată, etc. etc. … n-am toată ziua la dispoziţie să enumăr necesarul de bifat), o siluetă delicată, să fii îmbrăcată şi încălţată corespunzator momentului din zi sau noapte.

Cea mai complicată parte este operaţiunea “smuls, tuns, frezat”. Absolut necesar ca aceste manevre să nu se desfăşoare sub ochii bărbatulu. Deloc recomandabil să te vadă cu vopseaua-n cap şi smulgându-ţi ceara din diverse locuri, başca cu faţa înecată de tot felul de creme, cremuţe, loţiuni şi poţiuni. De preferat să te vadă gata aranjată şi să fie convins că aşa te-ai născut: coafată, cu rimel pe gene şi în pantofi cu toc.

Asta te obligă la scenarii bine ticluite pentru a căpăta oleacă de timp numai şi numai pentru tine.
Dacă, de exemplu, stai în Bucureşti, îl faci pachet pe dumnealui şi-l trimiţi până la Ploieşti să-ţi cumpere merdenele cu fistic.
Închizi uşa după el, tragi zăvorul şi jaluzelele şi începi manevrele: c-o mână pui ceara la încălzit, cu alta arunci castraveţii în blender, cu piciorul drept îţi şutezi direct în freză un set de bigudiuri, cu stângul te pensezi corespunzător.
La întoarcere, te va găsi proaspătă şi catifelată ca o panseluţă, doar în casă va mirosi destul de suspect a păr ars şi lumânări. Poate că ar fi mai înţelept să investeşti într-un epilator.

Cel mai greu, dar absolut cel mai greu, e să fii slabă. Am trăit şi retrăiesc povestea asta la limita depresiei.
Nu este deloc corect ca la o masă bărbatul să devoreze o cadă cu salată de boeuf iar femeia 3 frunze de pătrunjel asortate delicat cu 1 kg de lămâi. Sunt puţine femei n-au numărat caloriile din farfurie şi n-au cunoscut leşinul în faţa unui tort de ciocolată.

O altă tortură sunt pantofii cu toc. Sunt precisă că iniţial au fost concepuţi ca instrument de schingiure, de-abia ulterior fiind convertiţi în accesorii ale frumuseţii.
Ca o paranteză a evervării, n-am auzit bărbaţi plângându-se că-i strâng pantofii decât dacă i-au purtat pe ai răposatului care era mai pirpiriu şi avea picior cu 2 numere mai mici.
Au fost „n” petreceri/ adunari/ chestii de la care am plecat prima pentru că nu mai suportam chinul picioarelor umflate şi mutilate de pantofiorii graţioşi, am ajuns de „n” ori acasa in talpile goale.

După toate chinurile îndurate iese pe strada noastră şi oleacă de soare. Mai exact, când cumpărăm haine. Şi mai precis, când sunt şi la reducere.
Eu, par exemple, iubesc orice combinaţie cu blugi. Ideală o pereche de blugi de calitate, o cămaşă albă cu guler tunică, o eşarfă multicoloră la care asortez balerini şi o geantă de moaşă. Însoţită discret de o boare de parfum fresh, îmi dă senzaţia de piele curată mirosind a iarba proaspat cosita. Hmmmm!!!!

Deci trebuie să fim frumoase! Buuuun! Ce mai avem de făcut, după ce-am executat toate manevrele corespunzătoare unui look măcar rezonabil, dacă nu strălucitor? Ar fi de preferat să mai fim pasionale, inteligente, vesele şi să câştigăm o grămadă de bani fără ca asta să ne aducă vreo fiţă în cap sau vreo pretenţie de la bărbaţi.

Să fim mereu la dispoziţia lor, a zeilor, când au chef de orice, şi să tăcem, când ei n-au chef de nimic.

Am uitat că trebuie să fim şi înţelegătoare. Foooooorte înţelegătoare.  Adică să nu faci o criză de enervare dacă el ţi-a zis că vine în două ore şi vine în zece.

Cam astea ar trebui bifate de o femeie pentru a fi considerată o reprezentantă acceptabilă a sexului frumos.
D’aia zic că mai bine eram băiat. Până la un punct. Şi de la punct încolo- bărbat. Adică destul de greu şi asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)