despre singuratate

 

Acum ca primavara s-a instalat si afara si in sufletele noastre, incep si oamenii – femei si barbati deopotriva- sa se observe si sa dea inimii ghes la trairi odata cu reinvierea naturii.

Dintotdeauna poetii, scriitorii, pictorii si nu numai, au transpus artistic in fel si chip iubirea pana in zilele noastre cand, sentimentul, diluat mai mult ca niciodata, a ajuns o chestie lipsita de interes sau chiar de luat in ras.

Voi mai aveti cunostinte interesate de iubirea pura de care pomeneau candva cei de mai sus?

Spre deosebire de vremurile acelea, vechi si depasite (o sa ziceti… unii dintre voi), viteza sporita cu care se petrec lucrurile astazi, neinsotita de cultivarea educatiei individului, face ca societatea momentului sa manifeste o acuta lipsa de intelegere fata de notiunea de iubire.

In zilele noastre, cum faci sa iti satisfaci nevoia de iubire intr-o relatie cand totul e pe repede inainte? Cand fiecare dintre parteneri isi umple putinul timp liber cu 25-50 de like uri pe FB si asta acasa, langa partener(a)ul din dotare…

Adevarul e, ce sa mai discuti cu el/ea? Ce sa mai descoperi nou si incitant?

Ai vazut ce dulciuri prefera (are cel putin 80 de share- uri pe FB de la 5 cofetarii), ce mancare i-ar delecta papilele gustative (il tradeaza cele j-de mii de like- uri date la “Oala cu bunatati”: sarmale, ciolan afumat cu fasole, mamaliga cu branza si evident ciorba de burta bine usturoiata), in ce tinuta se vede (echipare completa, de la rochii decoltate pana la bijuterii vintage), ce actor preferat are (aici, trebuie sa fi tenace ca like- urile sunt date random, intocmai sa te bage in ceata), ce filme a vazut si cu cine (vezi sectiunea check-in), etc.

Stiti ca se afla printre noi si crestine/crestini carora daca le trimiti un mesaj criptat, gen: “vtm + 2 emoticoane + o inimioara” gata! au orgasm cerebral multiplu? Hai, ca stiti!

Noi, astia creati intre anii 1960-1980, stam tare prost la capitolul adaptare la genul de relatii ce se desfasoara in zilele noastre. Si exemplific. Nu va las asa!

 

El si Ea

El ii trimite ei zilnic mesaje cu litere si cifre, emoticoane cu tirul, inimioare cu tona.

Si nu de curand. De multa vreme.

Ea, desi cu doua joburi, ii raspunde politicoasa de fiecare data si, simtind atata pasiune, ii propune sa vina la ea intr-o seara… candva, in cursul saptamanii.

El, galanton, cedeaza si accepta invitatia, prezentandu-se falnic la usa ei (nu tu s-o iei de la job, nu tu s-o astepti la gura metroului, nu tu o floare, o sticla de apa plata, o maslina, un ac de gamalie… orice!).

Dupa primele minute de conversatie banala (how are tu, how are ai tai) el se instaleaza confortabil pe canapea, pune stapanire pe telecomanda si in timp ce da cu degetutul pe display- ul telefonului, ii cere ceva de baut.

Ea, suava si usor jenata, deruland in minte un scenariu rapid despre esecul serii debutata asa, ii spune: “Imi pare rau daca ti-am incurcat programul dar intr-o jumatate de ora vin ai mei in vizita sa discutam o urgenta.”

El, bandu-si rapid paharul: “Nu-i problema Iuby, ca ne auzim maine pe mess.” Si se cara rapid.

Calculat, omul ii trimite in fix 35 minute un emoticon +inimioara aferenta, basca ii pune pe wall un buchet delicat de ghiocei, bineinteles cu cifra 4+litera U si 2 bucati de inimioare.

Cum sa nu-l iubesti? Cum sa-i rezisti?

Ea, multumita ca a salvat ceva energie si a reusit sa nu faca o criza de nervi care le-ar fi putut tulbura relatia, rupta de oboseala, mananca ceva, face o baie si adoarme linistita (desi neimplinita) cu gandul la el, cel care o iubeste. In felul asta se aliniaza si mai primeste si ea mesaje de dragoste moderna, ca si colegele ei cu muuuult mai tinere.

Plus ca are si ea o relatie, nu??

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)