Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Salata de stiri (III)Fie că vrem au ba, cu noi sau fără noi, lumea se mişcă în sensul acelor de ceasornic şi de cele mai multe ori invers.

Se întâmplă într-o zi câte se întâmplau mai demult în 10 astfel încât, când se lasă seara (… din Ţăndărei în Sălcioara) ne simţim ca Făt Frumos care, dorind să se facă mai repede Bărbat Frumos, s-a dat de 3 ori peste cap şi-n loc de fibră, muşchi şi vitamine, a ameţit îngrozitor.

* Avem în nomenclatorul meseriilor o nouă profesie: biacodrăguşonolog de serviciu sau expert în biancodrăguşonologie. Întrucât economia de piaţă şi starea naţiunii impun subiectele zilei, invariabil toate buletinele de ştiri conţin noutăţi despre femeia din silicon.
A căscat femeia de plastic? Dezbateri naţionale: Câţi dinţi are? De ce? Limba cam încărcată! E constipată!!!
A tras femeia de plastic un pârţ? Tocşouri kilometrice: Ce-a mâncat? Cu cine? Ce-a durut când a pârţâit?
Este incredibil ca un post de talia ProTV să înceapă jurnalul de ştiri la oră de maximă audienţă cu ce-au mai facut şi dres divorţaţii sau nedivorţaţii ţării. Aceşti neica nimeni sunt mai importanţi decât oricine şi orice. Naţia respiră prin ei.
Personal mi-ar plăcea ca nevoile naţiei prin gura lor să se facă auzite. O merită cu vârf şi mai ales îndesat.

* Lăsând deoparte Naţional24 (sau aşa ceva), cred că cele mai penibile emisiuni sunt la Prima TV.
Dacă până la un punct s-ar fi putut crede că maximum de penibil este saga trăsniţilor (serial sau orice se vrea a fi), chestie cu un scenariu scris de-o secretară beată, absolventă de şcoală profesională la Băicoi, interpretată de nişte actori care rag şi bâzâie, ei bine, se poate şi mai rău.
Există Killer Karaoke, cea mai scârboasă emisiune ever în care o gaşcă de amărâţi disperaţi urlă nişte melodii în timp ce umblă legaţi la ochi printre capete de peşti, şerpi şi alte vome, sau curentaţi până la incontinenţă.
Lumea se distrează straşnic, numai râs şi voie bună, urlete sub clar de lună.

* La Antena 1 se dezbate în fiecare zi efectul razelor de lună asupra galoşilor de gumă în “noră pentru mama”. Sau “noră pentru fii’miu”. Oricum, e ceva cu nora.
Un sobor de babe coafate şi îmbibate cu fixativ papotează bârfe de gang cu nişte dudui împănate şi vopsite ca la circ care hărţuiesc indivizi înalţi cât uşa şi proşti ca gardul, respectiv băieţeii babelor cu păr scrobit.
Mă întreb retoric: ăştia n-au servici? N-au masă? N-au casă? Babele alea când mai pun o murătură, când mai fac un rântaş, când mai îngroapă un bărbat? Pentru că am impresia că vrăjeala asta durează de câţiva ani cu exact aceleaşi personaje. Ăştia n-au treabă? Şi mai important, se uită cineva la aşa ceva (în afară de mine, off course! dar eram într-o stare uşor depresivă spre suicidal, deci nu se pune)?

* La KanalD singura emisiune de divertisment digerabilă este TeoShow. De când este liberă să-şi facă treaba cum vrea şi cum ştie, Teo este singura în acest moment care invită unele personaje care chiar au ceva de spus. Am văzut emisiunea cu şi despre “copii diamant”: emoţie şi lacrimă.
În rest… canal. La WowBiz în direct şi reluare: Nicoleta Luciu cu bube. A lovit-o acneea.
E plină lumea de acnee dar mai cu moţ ca a Nicoletei Luciu n-are nimeni. N-am prea înţeles motivul pentru care cameramanul era foarte prezent în sutienul divei. Poate din cauza celor două acneei supradezvoltate. Sau poate-i doar o chestie de cum pica lumina.

Restul…e tăcere.

Nu contează că sute de hoţi şi violatori au fost eliberaţi în baza unui cod penal care găseşte că vina aparţine victimei, pe principiul omul potrivit în locul nepotrivit.

Nu contează că suntem conduşi de o haită de infractori care taie şi spânzură după bunul plac spre prosperitatea lor şi a protejaţilor.

Nu contează că se moare cu zile, în spitale şi părăsiţi în munţi.

Nu contează că nu avem scoli şi spitale civilizate dar avem monsolee numite catedrale. Unde să ne rugăm Domnului să ne ia mai repede pentru că nu mai putem îndura umilinţa şi foamea.

Nu contează că suntem bătaia de joc a lumii întregi. Român= cerşetor şi ţigan.

Contează doar că păpuşa gonflabilă cu un ochi jeleşte şi cu altul rânjeşte. Pe sute de mii de euro. Restul… e tăcere.

Atâta timp cât poporul cere doar pâine și circ, asta i se va da, așa va fi manipulat.
Și dacă cu pâinea mai subțire, atunci să fie circ! Da’ circ în toată regula!!!

Am obosit. De fapt, m-am născut obosită. Mai bine scriu despre ce știu mai bine. Despre OAMENI. Şi singurătăţile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)