Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank

Despre SinguratateOameni mici, probleme mici. Oameni mari, probleme mari. Raportat la mediul in care a crescut si la firea fiecaruia, nu varsta aduce intelepciune ci multitudinea faptelor traite si a greselilor din care ai invatat.
De asta se zice ca repetam aceeasi greseala pana invatam ceva din ea. Se mai zice si «om batran si minte… ioc».

Abunda folclorul de expresii si zicale despre imaturitate si lipsa de responsabilitate, in fond valabile de cand lumea si pamantul; nu exista padure fara uscaturi.
Doar ca in ultimii ani… parca-i din ce in ce mai multa uscatura si mai putina padure verde.
Baietii nu prea mai devin barbati, fetele se transforma prea de timpuriu in femei.
S-au inversat rolurile, la pachet cu problemele corespunzatoare.

La toate astea ma gandeam uitandu-ma la Sorin, o cruce de om de 1.90 si 120 kg. Alintat «Sorinel» de mama si bunica nonagenara, care traiesc doar pentru baiat si prin baiat, sa-i fie moale, ca destul le-a fost lor, parintilor, numai vai si amar, macar «baiatului sa-i fie oleaca mai lesne.»

«Sorinel» are 35 de ani si sta cu mama. Si bunica. Pe tata si bunicul i-a strans Dumnezeu, ce sa-i faci, la toti ne vine randul. Macar mama sa traiasca mai mult, sa-l ajute cat se poate pe baiat.

«Sorinel» lucreaza intr-un post umil la o primarie de sector. A terminat facultate grea, management!, e titrat si vorbeste bine engleza si oleaca franceza. Doar ca lumea-i rea si invidioasa, nu vor sa-l avanseze si mai bine ca nu, ar avea si mai multa raspundere mititelul, vine rupt de oboseala la ora 4. Se pune la masa si pe urma doarme pana seara, asa-l muncesc acolo. Se trezeste la 8, mananca iar, dupa care adoarme la televizor, cu ziarul cazut pe nas.
Are prietena, se vad putin doar sambata, plateste ea, ca el nu are posibilitati, salariu mic. Duminica se odihneste, incepe iar o saptamana grea.

Toate astea mi le-a debitat mama dintr-o suflare, carand sau mai bine zis tarand o sacosa cu verdeturi, mult peste greutatea ei. Fusese la piata, trebuie sa-i gateasca ceva bun baiatului, nu mananca orice.
A, sa nu uit. Tare-i nemultumita de fata asta, a lui «Sorinel».
Cam fandosita, nu gateste, nu spala, nu face curat. Si ea sta cu parintii. Nu-i de nasul lui «Sorinel», dar ce sa-i faci. O iubeste…

Spunandu-i mamei ca a facut o mare greseala ca n-a rupt cordonul ombilical cand trebuia, ca altii de varsta lui Sorin (nu «Sorinel» !!!)  au cate 3 copii de crescut, deci responsabilitati asumate… replica a fost ca baiatul nu-si permite sa se mute. De unde bani sa cumpere o casa? Si mai exact, ce rost are, nu-i buna casa parinteasca?

«Sorinel» este o cauza pierduta. Si daca-l loveste in cap o caramida de euro sau castiga la loto cat sa cheltuie 10 vietii daca ar avea, tot ala e. Sunt oameni care nu se schimba nici daca viata lor ar depinde de asta.

Pe de alta parte, ce sanse are un tanar ambitios, care si-a revendicat independenta si doreste mai mult decat simplul statut de intretinut, intr-o perioada economica foarte tulbure, sa-si cumpere o casa?
Cum alegi dintre multitudinea de oferte colorate si promitatoare, toate create pe principiul «pe afara-i vopsit gardul si-nauntru leopardu’?»

Cineva mi-a dat o solutie pe cat de simpla, pe atat de necunoscuta mie, cel putin.

Apelezi la un broker credite bancare. O varianta buna este AVBS Credit, mai exact consultanta in domeniul financiar-bancar. Analizeaza cum si cat si-ti propun ce-a mai buna varianta raportata la veniturile si cheltuielile tale.
Pentru acces rapid la informatie au disponibila aplicatia AVBS Credit pentru utilizatorii de smartphone Android sau iOS. Odata instalata, poti sa aplici pentru un credit direct de pe telefon (truc: dupa ce ai descarcat aplicatia, introduci codul unic 0001). Plus alte informatii: curs valutar, informatii despre cadastru, calculator credite.
Fara costuri, fara obligatii. Macar stii cum stai, fara plimbari de la o banca la alta, fara discutii repetitive si inutile. Timpul costa. Si timp, si bani.

La AVBS Credit ar putea apela si «Sorinel»… daca ar avea macar un dram de vointa si dorinta de independenta.
Prin cea mai simpla varianta posibila, discutand cu un broker credite bancare si analizand oportunitatile, poate lua un credit mai mult decat suficient cat sa-si cumpere o locuinta decenta.
Nu este usor sa fii adult, dar satisfactia lucrului dus la bun sfarsit este infinit mai mare decat greutatile prin care treci pana ajungi din punctul A in punctul B.
As fi curioasa daca «Sorinel» o sa devina Sorin… candva. In fond, Dumnezeu da dar nu baga in traista.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(20) (19) (15) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)