Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Singuri în lumeMă sperie tendinţa de superficializare a relaţiilor între oameni, uşurinţa cu care se leagă şi dezleagă unii de alţii.

Se rup peste noapte prietenii de ani, care păreau monolit.
Ne schimbăm diferit, nu mai găsim limbajul comun şi profunzimea care părea că ne uneşte cândva.
De schimbare însă nimeni nu-i scutit.

Sau după 5 minute de la cunoştinţă oamenii se bat pe umeri, îşi fac confidenţe şi promisiuni pe care nu le respectă niciodată.

Nevoia de afecţiune şi apartenenţă creşte direct proporţional cu lipsa de profunzime, dar nimeni nu face nimic, ci doar aşteaptă să vină iertarea şi înţelegerea de la celălalt, să demonstreze mereu celălalt că are intenţii serioase.

Cu ani în urmă oamenii se gândeau mai mult înainte de a-şi spune “adio şi n-am cuvinte”.
Întorceau problemele pe toate feţele, pentru că societatea nu vedea cu ochi buni despărţirile.
Atunci când separarea avea loc era clar că nu se mai putea face nimic.

Prea multe ispite, prea mulţi zei la care să te închini (bani, bani, bani), prea puţină morală, prea multă deşertăciune, prea puţin timp de trăit, şi mai puţin timp de iubit.

Suntem superficiali pentru că ne protejăm de o viitoare suferinţă sau pentru că în secolul vitezei nu mai este timp de profunzime?
Oricum ar fi, plătim un preţ mult prea mare pentru iluzia unei vieţi mai bune.

17 Responses to Singuri în lume

 • Oare de ce se despart oameni si ramin singuri?

  Consider ca iubirea nu este reciproca, astfel pe cel iubit nu-l intereseaza sentimentele ,aspiratiile,.absolut nimic ,chiar se distreaza pe seama lui si de naivitatea persoanei care iubeste sincer. E posibil ca cel iubit sa aiba o minte nevrotica find incapabil sa poata iubi cu adevarat placindu-i doar aventurile ,dar probabil simtindu-se iubit se simte mai puternic, probabil fringe multe inimi ,are o placere diabolica de a face acest lucru, dar Dumnezeu nu doarme, el vede tot, si totul se plateste pe lumea asta,uneori cu virf, si indesat.

  • S-o plati, nu zic nu, dar nu pot sa stau sa astept mania divina ca sa ma spele de trecut. Imi ling ranile, ma scutur de praf si la un moment dat, ma ridic.
   Pot sa presupun ca te-a suparat rau, dar Viorel…nimeni nu-i de neinlocuit. Nici tu…nici ea. Si viata merge mai departe.

  • Da, platim cu totii in viata. Platesc si cei care sunt instabili emotional, poate nu o fac intentionat ;daca e „nevrotic” atunci o fi ceva bolnavicios si nu diabolic. Sunt destui oameni care parasesc pe cineva fara sa-si frece palmele de bucurie. Pur si simplu n-au stiut ce-i in capul lor, in inima lor…Este tipic adolescentei si tineretii timpurii. Cam pe la 25-28 ani vine mintea omului la cap. Si realizeaza ca „sarea si piperul” in cantitati mari …sunt daunatoare sanatatii.

  • Nu avem cum sa masuram intensitatea iubirii cuiva, nu exista unitate de masura si nici termen de comparatie. Poate persoana care te-a ranit a avut motivele sale de indoiala, sau a realizat ca nu corespunde asteptarilor tale. Cand iubesti, o faci si o simti pur si simplu, dincolo de spatiu si de timp si sub nici o forma nu doresti sa i se intample ceva rau persoanei iubite, nu o consideri diabolica daca nu se pliaza nevoilor tale si nu-l invoci pe Cel de Sus si mania sa divina cu scopul de a-ti face dreptate. Dumnezeu sa-ti aline sufletul ravasit si sa-ti deschida poarta fericirii alaturi de alta femeie, mai vrednica de iubirea ta.

  • O femeie nu alege singuratatea cu una cu doua. Daca ar fi aventuriera, dupa cum reiese din textul tau, nu ar alege sa fie singura, ci ar alege pe altcineva. Din fiecare experienta pe care ne-o da viata este bine sa tragem niste invataminte. Invata, deci, din mers lectia, corecteaza ce consideri ca trebuie corectat si mergi mai departe, cu intelegere, iertare pentru ce a fost si speranta de mai bine intr-o alta relatie. Nu ceda, viata este o lupta si nu este voie sa ne dam batuti niciodata. Inconjoara-te de prieteni, ei te vor ajuta sa treci peste tristetea momentului acestuia.

 • OF, DIN PACATE CAT ADEVAR!!!!

 • Din pacate am devenit niste marionete sau niste umbre umane !

 • Se spune si foarte usor” te iubesc”. Prea usor. Adolescentii urmaresc filme de 2 lei ,comerciale, in care dragostea este aproape o marfa. De multe ori se reduce la sex .

 • Daniela, si daca adultii care-i au in grija s-ar preocupa un pic mai mult ce filme vad copii, cum se imbraca, cat si ce invata, ce anturaj au…tot asa ar fi?

  • La un moment dat adultii isi scapa copiii din mana,aluneca printre degete. Valul” generatiei facebook” ni-i rapeste macar pentru 6-7 ani (intre 17 si 25 ani),tehnica de-a interzice adolescentului sa mai intre pe calculator…nu tine. Trebuie foarte multa diplomatie …Ei trebuie sa treaca prin aceasta perioada si tot ce putem face cu-adevarat este sa ne RUGAM sa iasa din ea fara urme grave, bine-ar fi sa iasa cu bine…

 • Cand esti mic ai un echilibru natural,
  atunci cand cresti acel echilibru din mai multe motive se rupe si astfel trebuie sa fii capabil sa te reechilibrezi si poti doar atunci cand deschizi ochii si te redescoperi asa cum esti, frica transformanduse in curaj… teama transformanduse in entuziasm si dorinta de a face ceva…
  tristetea se transforam in bucurie, pesimismul se transforma in optimism,
  Perspectiva asupra vietii se schimba continuu dar ne permite sa vedem lucrurile asa cum sunt ele in realitate…
  adevarul doare doar atunci cand nu il acceptam, daca il intelegem putem construi viitorul nostru , proiectand speranta din trecut si prezent cu constiinta ca putem realiza ceva concret pentru viitor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)