Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank

Despre SinguratateSunt zile cand ma uit peste umar la oamenii si faptele care, intr-o forma sau alta, mi-au influentat viata.
Ma uit peste umar la greselile mai mari sau mai mici si ma gandesc ce-ar fi fost viata mea daca in loc de stanga alegeam dreapta, daca in loc de-un om alegeam altul.
Dar desi bine se zice « daca si cu parca stateau intr-o barca, daca parca a cazut, cine a ramas in barca ?» si introspectia nu-mi foloseste la nimic, nu ma pot abtine.

Legand un fapt de altul, mi-am amintit de iubirea mea de tinerete, barbat falnic si invatat, fiu de medici, oameni cu pozitie si stare intr-un oras de provincie.

El, la randu-i, medic la inceput de drum, cu toate drumurile deschise spre o cariera de succes.
Eu, proaspat divortata si destul de precauta, constienta din momentul 0 ca toata familia lui este contra mea din motive clare si evidente : nu am pozitia lor sociala, contul din banca nu corespunde, oleaca mai in varsta decat el, basca divortata si, ca orice femeie divortata , musai cu un caracter infect si cam curva, ca nu de bine lasa un barbat o femeie.
Nu m-am obosit nicio clipa sa explic ca nu el m-a lasat pe mine ci eu pe el, pentru ca nici atunci, si nici acum, nu dau explicatii despre alegerile din viata personala.

Tatal era mai ponderat in afirmatii pentru ca suplinea mama cu brio ; intr-o seara, am primit un telefon de la o verisoara de-a lui care, fara introducere si preaviz, m-a intrebat cum ma simt.
Nu de alta, dar numai ce-o sunase mama lui plina de nervi si frustrata maxim ca bunatate de fecior isi pierde vremea c-o prapadita ca mine si c-a avut ea grija, s-a dus la cele mai vestite vrajitoare, a platit bani grei dar face, « sigur o sa se aleaga praful de nenorocita ».

Ce-a durut a fost faptul ca, relatandu-i cele intamplate, el a ras ironic si-a declarat ca sunt minciuni ordinare, ca mama este mult prea buna sa faca asa ceva si ca, de atunci incolo, sa nu mai spun vreun cuvant rau de mama lui.

Relatia n-a durat, nu stiu cat din vina amandurora, nu stiu cat din implicarea mamei lui. Stiu insa ca daca am fi ramas impreuna, mama lui ar fi fost un mare ghimpe in coasta.

Din nefericire, atunci cand femeile isi aleg barbatul, nu prea se gandesc la soacra, omitand ca sunt foarte multe relatii intre mame si fii la granita dintre normal si patologic.
Numai detasandu-ma de problema si cu trecerea anilor am inteles ca, in asemenea situatii, fiul isi aseaza mama pe un piedestal iar sotia niciodata nu va fi la fel de buna cum e mama.
Autonomia cuplului devine o poveste de adormit Mitzura iar barbatul este prins intre doua femei aflate intr-o competitie inegala. Nora nu va castiga niciodata in fata scoacrei si atunci, ca sa-si tina casnicia, femeile captive intr-o asemenea relatie fac multe compromisuri care le amarasc existenta.
Pentru ca oricum ai da-o, o mama stie sigur ca fiul ei nu-si va cauta o alta mama, pe cand o sotie traieste cu spaima ca el va fi atras de alta femeie.
Cu siguranta dragostea de mama este oarba si subiectiva, mai ales la acele femei care si-au dedicat viata 101%
cresterii copilului si care considera asta un sacrifiu, omitand ca au ales sa faca copii de buna voie si nesilite de nimeni.

Soacra perfecta, daca admitem ca in viata exista ceva perfect, ar trebui sa inteleaga ca fiul ei este un adult care poate iubi si o alta femeie, femeie care va detine un rol principal in viata lui.
In reciprocitate, nora perfecta trebuie sa nu uite ca sotul ei este atasat afectiv de mama lui si sa inteleaga ca ea a fost si ramane loiala fiului ei pentru ca il cunoaste si l-a ajutat sa evolueze de la copil la adult.
Si sa inteleaga amandoua ca un fiu isi iubeste mama fara sa ia in considerare ca este femeie, si iubeste o femeie pentru ca este femeie.

Prin cunoscuti comuni am aflat vesti despre iubirea mea de tinerete. Cu mintea-i sclipitoare si sprijinul familiei a ajuns medic cu cota, s-a insurat cu o femeie pe placul mamei, are 2 fete frumoase foc dar ceva tot este putred in raiul conjugal.
Mamele celor doi nu se sufera. In concluzie, nu-i masa in familiile reunite sa nu se lase cu cineva in lacrimi si blesteme, fie ca-i soacra mica, fie ca-i soacra mare, fie toti impreuna.

N-ai ce face. De cand lumea si pamantul, atunci cand te casatoresti n-o faci doar cu alesul sau aleasa, ci cu toate neamurile stiute si nestiute, de la descalecat si pana in zilele noastre.
Si, spre bunul mers al relatiei, dimpreuna cu multa intelepciune trebuie injectata si-o doza de nepasare la sagetile otravite aruncate dintr-o parte in alta.
Pentru ca, dupa cum bine se spune, « cine seamana vant, culege furtuna ».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)