Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Venus versus Marte versus VenusÎn condiţiile în care practic un feminism furibund şi cu riscul unui carton de ouă în cap, zic că egalitatea sexelor e o aiureală.
Sau mai bine zis, s-a ajuns la o mare aiureală din dorinţa femeilor de-a demonstra cu orice preţ că sunt egale bărbaţilor ridicând haltere, făcând box şi lucrând 14 ore pe zi.

Femeile şi-au pierdut unicitatea, acel ceva ce-a fost numai şi numai al lor: feminitatea.
Mai grav: în cursa de-a fi “number one” uită că atunci când sunt mame trebuie să fie … mame.
A fi mamă este opţiune, nu obligaţie.

Mă uit la disperarea recunoaşterii angajatelor din marile corporaţii şi mă apucă un sentiment de jenă combinat cu unul de părere de rău şi apoplexie.

Convorbeam agreabil cu o doamnă despre mai nimic şi te miri ce, când, la un moment dat, venind şi vorba de serviciu (deh! chestie de uzanţă), din cucoana agreabilă şi cu oleacă de umor, s-a transformat brusc şi total într-un monument de preţiozitate, explicându-mi cum valorile companiei au făcut din dumneai un om mai bun şi responsabil.
Şi chiar dacă îşi pupă copii mai mult seara şi mai ales în somn, se simte împlinită, fericită şi utilă.
Ăia mici? Cu socru şi soacra, deşi îi convine prea puţin spre deloc, că sunt cam puşlamale, obraznici şi cu note mici (copii, că doar nu socru şi soacra!!!)
Cu un tupeu nebun am îndrăznit s-o întreb ce execută la prestigioasa companie: m-a privit de sus şi dintr-o parte, de la dreapta la stânga şi invers, m-a ţinut în tensiune până am simţit că-mi pocnesc creierii şi-a zis într-un târziu: “contabil junior”.

Admir munca bine făcută, din orice domeniu şi oricare ar fi.
Într-un iureş de superficialitate şi inconştienţă, plecăciune oamenilor responsabili, tuturor împreună şi fiecăruia în parte.
Dar să avem tot timpul în vedere ce-i important şi ce-i imediat.

De multe ori cursa asta contra cronometru este o himeră şi, ca în orice poveste cu final neaşteptat, trebuie să cumpăneşti şi să alegi cum e mai bine: o viaţă de premiantă într-o clasă de nota 7 sau într-o clasă de nota 10.

3 Responses to Venus versus Marte versus Venus

 • Omul are drepturi,ca e femeie sau barbat,iar ele trebuiesc a fi egale,ca doar n-am cobarat treapta la cea a animalelor sa poata fi vorba de cineva superior si cineva inferior..Femeia si barbatul sunt veniti diferit genetic,fiecare cu atributiile si indemanarile lor.Dar cum se poate spune ca barbatul e superior?prin ce?prin forta fizica?!atunci vorbim de barbatul preistoric involut si salbatic care obliga femeia cu forta sa-i fie supusa! Toate femeile inteligente plateau pentru ca aveau curaj sa vina cu o idei noua care nu-i convenea barbatului si-l facea pe el sa piarda controlul,ca doar despre asta-i vb.,asta-i motivul principal de frustrare si revolta a barbatului;ca n-o mai poate controla pe femeie,Care la randul ei are si ea creier si poate gandi si singura.Nu trebuie sa respecte niste reguli stupide hotarate de barbati care sa-i avatajeze vesnic.Barbatul in nemernicia si slabiciunea lui a vrut sa conduca din mandrie.Astazi traim intr-un secol al evolutie,al informatiei cand fiecare isi croieste viata asa cum vrea si cum poate.Insa vad in jurul meu din ce in ce mai multi barbati ‘slabi”,frustrati si buni de nimic,care vor sa se distreze pana la 40 de ani si dupa s-o gaseasca pe Fecioara Maria…hmm teapa lor,ei nu stiu ca Fecioara nu mai exista daca s-au distrat si si-au batut joc de toate?Tot in jurul meu vad femei care muncesc si castiga mult mai mult decat barbatii,ce se ingrijesc de casa,de copii si-si fac timp sa aibe grija si de ele.Acum ma gandesc unde-i superioritatea unui barbat care poate are doar un amarat de job de 8 ore ,iar dupa sta de citeste presa sau schimba canalele si cam atat.Sa ne trezim si sa realizam ca femeia romanca este mult superioara multor femei de alta nationalitate .Dar romanii nostri, care din pacate stagneaza de mult timp au doar nemultumiri in privinta lor(doar ptr ca au ales sa guste merele stricate) .Se prea poate ca femeia sa-si mai piarda din feminitate cand trebuie de multe ori sa tina locul la 2.Dar aici vb stict de femeile independente care se respecta si vor ceva de la viata.Mai sunt si cele pe care le vor barbatii ;feminine si usor de supus,UUPPSSS dar stati ca ale sunt materialiste1Hmm hotarati-va domnilor ce vreti de fapt! si lasati-va de propiile nemultumiri! Daca va doriti femei ca mamele voastre,atunci fi-ti si voi ca tatii vostri, Fiecare-si alege ce-si doreste, ca esti femeie sau barbat iar uscaturi vor exista intotdeauna,depinde doar daca esti un padurar constiincios ,sa meriti un arbore frumos!

  • Ups! Anuka, dar rau te-au mai suparat barbatii!!! Propun sa-i dam cu smoala, sa-i tavalim prin pene si la produs cu ei!

   Ai uitat o chestiune: barbatii imaturi sunt rezultatele cresterii mamelor. Am mai scris intr-un articol ca mamele de baieti sunt o specie data dracului. Insa aici nu facem nici procesul lor, nici al barbatilor crescuti de mamele prea protectoare.

   Si da, cand femeia vrea sa demonstreze ca doar ridicand haltere, aruncand greutati si muncind 14 ore zilnic este egala barbatilor…am o problema cu asta. Nu ca n-ar putea.

   • Aceste mame fac parte din uscaturi,daca mai cautam vom mai gasi si alte specimene 😉 n-a spus nimeni k nu sunt si in categoria femeilor dar asta tot ca sa fie egala cu barbatul :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)