despre singuratateN-ai vlaga, chef si spor? Oboseala permanenta, stress continuu, alergi capiat si nici nu stii de ce?
Bun! Stai jos. Esti din clubul celor multi.


Nu stiu daca voua va permite timpul, nervul, neuronul dar eu m-as hazarda in aflarea unor raspunsuri inainte de a inchide ochii.
Si cum au fost altii cu muuult mai destepti decat m-a facut pe mine mama, am luat ierarhia Maslow la fezandat.
Pornesc asa si desi toate nevoile sunt instinctive, nu toate la fel de puternice si de prima linie:  somnul, necesitatile fiziologice (hrana, apa, aerul… dupa parerea mea neaparat si igiena), sexul si o temperatura relativ constanta a corpului.
Hai s-o luam pe prima, somnul, si zic ca marea majoritate ar trebui sa doarma cat de cat in acelasi decor, cu aceeasi recuzita: pat dotat cu perna, lenjerie, pilota, etc.

 

 
Mai oameni buni, de unde fetele de killer din mijloacele de transport in comun?

Voi, cei care circulati cu metroul, v-a uitati in punct fix doar ca sa nu vi se intersecteze privirea cu oamenii din jur? Or fi toti protagonisti de filme horror? Rude de sange cu Rimaru?

Cum reusesc oare sa stea de la ora 8.00 cu sprancenele unite, gura strans crispata si privirea pierduta, este un mister. Ce fumeaza indivizii astia?
Ma bantuie un gand dar incerc sa-l alung rapid; daca pateste trenul ceva in tunel, sigur nu iesim la numaratoare pe peron.

 
Azi doua… sa le numim in continuare doamne…  au fost cele care m-au determinat sa am probleme existentiale neaparat de rezolvat inainte de a ma caza la Sapoca.

 
Subteran, statie de metrou, urc in tren.
Aparent liniste, ma asez pe scaun dupa ce ma asigur ca nu are nimeni nevoie de locul gasit liber.
Vis a vis de mine, doua doamne: una mai bine hranita, peste 100 kg, cealalta mai firava, cam la 50 kg cu tot cu cizme, palton, rucsac cu flori si tableta mufata cu casti la urechi.

 
Doamna 100 latra nervoasa catre Doamna 50:

„Ia vezi, stai dracu la un loc, nu te mai foi atat ca ma enervezi!”
Doamna 50, captiva intre casti, tableta si trupul Doamnei 100, nu prinde faza si continua sa zambeasca suav, undeva departe in lumea ei.
Nu apuc sa clipesc si instant Doamna 100, inspumata toata ca mititica nu reactioneaza, isi infige mainile grasute in castile si parul Doamnei 50 care, suprinsa brutal de atac, sufera o profunda dilatare a pupilelor si incepe sa-i care palmute mici si dese Doamnei 100.

 
Nu stiu daca voi, cititorii, ati fi fost mai viteji dar intr-o miime de secunda reusesc sa imi mut privirea de la scena cu pricina si realizez socata, ca nimeni nu are nicio reactie. Niciuna.

Nu tu o grimasa, un zambet, nimic.

In aceeasi miime de secunda mi se desfasoara in cap doua ganduri:

1. ma invinovatesc ca nu stiu cum sa reactionez mediator de meserie fiind si

2. doar eu vad scena asta, e doar in mintea mea, ca in Dosarele X cu agentul Scully si sergentul Mulder…
… Din stanga mea o voce de crestina rupe un raget: „ALOOOOO…. fetele!”
Super, imi zic in gand. Uite o persoana demna de respect, cu atitudine si spirit civic, si ma mai invinovatesc o data ca n-am fost in stare de vreo reactie potrivita scenei.
Vocea continua: „Stati dracu’ potolite! Va dau cate 2 capace, de nu va vedeti! Daca va mai aud gurile, va bat de va cacati pe voi.”

 
… Liniste. Densa, groasa ca ceata, s-o tai cu cutitul, de-ti face timpanele zob.

Trenul aluneca, doamnele 100 si 50 isi continua drumul umar la umar, leganate suav.
Recunosc, nu am intors privirea sa asociez cea de-a treia voce cu vreo figura. Ce rost avea?
Dar ma sacaie o chestie si va intreb pe voi: ce sunt alea capace? si de ce cate 2? rezolva orice discutie/disputa? gasesc de cumparat? unde?

Mai trebuie elucidat un mister. In ce lume ne petrecem somnul, in ce decor or fi dormit cele trei doamne, cu ce recuzita din dotare s-or fi delectat. Ma tot gandesc dar nu-mi e clar. Imi da cu virgula maxim.

Si inca ceva: dragelor, la multi ani! Sa aveti o primavara cum va doriti si aveti nevoie.

 

PS: Scris de o buna prietena care de 2 ore cauta capace pe toate site-urile posibile. Vrea neaparat pe roz…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)