Află ce mai facem
Check Google Page Rank

Stau prost cu rabdarea, toleranta si simtul umorului.
De multe ori am preferat sa ma “joc” in alta parte decat sa zambesc tamp in discutii sterile numai pentru ca prezenta intr-un anume cadru mi-ar fi adus oleaca de avantaje.
In general nu sunt vocala. Nu gasesc cuvinte potrivite cand am cea mai mare nevoie, nu stiu sa spun oamenilor ce au chef sa auda, multi „prieteni” au renuntat la mine pentru ca n-am putut sa le dau vesti bune despre obiceiurile lor proaste.

… acum cateva zile m-am decis sa dau o raita pe la cutia postala, facturile prafuite racneau cu disperare dupa plata.
Printre revistute cu cele mai bune oferte la merdenele, flyere informative despre cel mai bun pret la tampoane si veverite de apartament, am gasit un plic lunguiet din hartie alba de matase, cu expeditor necunoscut; in plic o invitatie pentru peste 3 zile la “Sarbatoarea Iubirilor Pierdute”.

 

 

… ideea ma amuza si zambesc aducerii aminte (… iti mai aduci aminte, Doamna…).

Arunc plicul in geanta, caut cheia, suna telefonul, am un termen limita cu bani multi si n-am chef de divagatii.

Seara ma prinde lucrand cu spor, am cateva gaselnite, caut in geanta o agenda si dau din nou de plic. Citesc pe verso numele meu in clar, adresa la care trebuie sa ajung si rugamintea de-a purta bratara. Bratara pe care n-am mai purtat-o de 30 de ani.

Bratara vintage cu pietre albastre, primita de la iubirea iubirilor mele apuse, atunci cand eram convinsi ca lumea e compusa doar din eu si el.

Bratara, simbol al dorintei ca relatia sa evolueze…

 

 

 

… nimeni nu stie ce-i este scris. Ne potriveam. Eram draguti, simpatici si profund onesti. O pereche banala si perfect previzibila, care urma sa traiasca cumsecade si sa imbatraneasca impreuna, adaugand evident un numar corespunzator de kilograme.

Mai bun la carte decat mine, a primit usor o bursa de studiu in Canada. A plecat cu inima stransa si lacrimi in ochi, convinsi amandoi ca-i doar pentru o perioada. O perioada de 30 de ani…

N-am primit nicio scrisoare, niciun mesaj, niciun telefon. Multi ani m-am intrebat daca mai traieste, sau daca a existat vreodata, pana am obosit. Viata isi urmeaza cursul.

… m-am dus. Incredibil, dar m-am dus. Mi-am pus un strop de ruj rosu pe buzele palide si m-am invaluit in miros de patchouli, parfumul zodiei mele.

L-am recunoscut. Cu tulburare si strangere de inima. Arata bine, chiar dupa ani el isi pastrase silueta sportiva si parul cifulit si rebel. Ani de-a randul, de cate ori imi imaginam scena revederii, o gandeam in aceiasi termeni, ca pe un final apoteotic: „… si cazura plangand unul in bratele celuilalt”. Am stat insa unul in fata celuilant drepti si stangaci.

… am vorbit, ne-am amintit. Copii lui erau deja mari, el se casatorise la putin timp dupa ce ajunsese in Canada. O aventura de-o noapte, un copil aparut din neglijenta. Viata si-a urmat cursul.

Am vorbit despre cunostintele comune, am povestit fapte din viata fiecaruia. L-am privit mult, la inceput cu lacomie, apoi din ce in ce mai detasata, mai libera. Cine-si inchipuie ca se poate intoarce pe ulitele tineretii e nebun.

Amandoi am fost politicosi, conventionali si foarte, foarte sceptici. La fel de constienti atat de propriul scepticism si cat si de al celuilalt, cu tristete si parere de rau. Nu pica bine cand realizezi ca ani de zile ai visat la un balon de sapun. Ne-am despartit in miez de noapte, constienti ca ne vedem pentru ultima oara, constienti ca nu ne-a fost scris sa fim impreuna. Din tot cea fost candva a ramas doar o bratara cu pietre albastre.

Sunt lucruri care se fac la timpul lor. O vorba din popor zice ca degeaba dai omului pita buna dupa ce i-au cazut dintii. Nimic nu-i imuabil, nimic nu sta pe loc. Viata nu se traieste cu amanare.

Trecem prin viata mai bine sau mai rau, fiecare dupa cum poate dar mai ales cum vrea. Pentru ca dincolo de intamplarile cu final neasteptat, alegem tot timpul.

… am ajuns acasa cu un proeminent gust de fiere dar eliberata si usoara ca un fulg.

Am baut o cafea dum-dum si m-am pus pe treaba. Doar am un termen de predare cu o multime de bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (7) (6) (6) (6) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)