Află ce mai facem
Cufarul cu Dichiseli
Check Google Page Rank

Despre SinguratateIntr-o vreme era la mare moda Paulo Coelho.
Am citit «Alchimistul» dupa ce-a trecut furia si extazul momentului cand toate domnitele rujate serveau expresii si citate din carte drept reguli ale unei vietii absolut si pe deplin fericite.
Am citit si alte carti ale lui, dintre toate mi-a placut «Veronica se pregateste sa moara», dar in fond toate sunt in mod subliminal carti de dezvoltare personala.

Am ras pana la greata fizica cand Becali se lauda c-a citit «Razboinicul Luminii» si s-a identificat cu el.
Parca il vad comod instalat in palatul imbracat cu foita de aur din Aleea Alexandru, trabucul in coltul gurii si 2 markere : cu ala negru sublinia pasajele care nu-i placeau si cu ala galben pasajele care-i placeau.
Intre timp lucrurile au evoluat, Becali cel Luminat a fost europarlamentar, ne-a facut praf in lume imaginea si asa sifonata, acum se da victima politica dupa ce-a petrecut oleaca prin puscarie. Razboinicul Luminii este istorie.

Deci nu conta ca am citit Sadoveanu, Slavici, Eminescu, Thomas Mann, Dostoievski si inca zeci.
N-ai citit Paolo Coehlo, esti praf, frate ! Praf si pulbere, ai trecut degeaba prin viata si tot degeaba ti-a trecut faina prin traista.
Intre timp, treburile au evoluat, nu se mai citeste.
S-a inventat facebook, lumea nu mai pridideste cu selfi-urile si distributia de pisicute cu fundite si catelusi flocosi.

Am toata stima si admiratia pentru oamenii motivati care, ori de cate ori cad in genunchi, gasesc nativ puterea de-a se ridica tremurand de durere si de-a merge mai departe.
Oameni care fac lucrurile sa se miste fara sa stie ca, ori de cate ori isi fac planuri si actioneaza, «tot universul conspira pentru indeplinirea visului lor».

Cati este unul dintre ei. Diagnosticata cu un cancer galopant la nici 40 de ani, s-a transformat din femeia supusa teoriei drobului de sare intr-o luptatoare pe viata si pe moarte.
Si-a schimbat viata din radacina si, dupa 15 ani de la lupta vietii ei, intreband-o cum de nu s-a lasat zdrobita, raspunde senin : «Pentru ca nu mi-am terminat treburile pe aici. Si pentru ca parintii mei traind, nu este normal ca un copil sa moara inaintea parintelui si sa-i provoace asa durere insuportabila ».

Cati n-a citit carti de dezvoltare personala si, daca o intrebi cine e Coelho, o sa-ti zica ca n-a auzit de el asa cum nici el n-a auzit de ea, deci paguba in ciuperci.

Exista o moda a lucrurilor si, daca nu esti in pas cu ea, devii un fel de paria.
Acum este in trend sa mergi la mormantul Parintelui Arsenie Boca.
Lume, cata frunza si iarba, micii comercianti fac profit serios din vanzarea de iconite, cruciulite si lumanari, se sta la rand si cate 5 ore ca sa atingi crucea mormantului c-o bluza, cu ceva, pe urma inca 1 ora la coada la acatiste unde maicuta mioapa abia pridideste c-o mana sa ia banii credinciosilor si c-o mana sa arunce intr-o cutie veche rugaciunile de bine si prosperitate.

Din pacate pentru cu adevarat credinciosii, locul nu prea mai are nimic cucernic.
Se fac selfi-uri la smecherie stand la coada, damele isi aranjeaza cu dichis esarfa pe cap, copii plictisiti pun de-o leapsa sau se joaca pe tableta, se vorbeste tare si lumea se foieste mult.

Daca as pune un pariu cu Dumnezeu ca nici jumatate dintre oamenii care stau la coada stiu cine a fost Parintele si ce-a facut, castig detasat.
Si pentru ca nu citesc carti de dezvoltare personala, nu dau 2 bani pe citate motivationale si ma limitez la propriul intelect ca sa inteleg si interpretez lumea si viata, ma tot gandesc ce i-as cere Domnului pentru ca pierde ramasagul… dar mai bine renunt.

Nu-i corect, atata timp cat stiu raspunsul dinainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(19) (19) (14) (14) (13) (10) (10) (6) (6) (6) (5) (5) (5) (4) (4) (4) (4) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (2) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)